Dvě ženy přepadly policejní stanici v Turecku. Komando je obklíčilo a zastřelilo

Istanbul - Dvě ozbrojené ženy dnes přepadly policejní stanici v Istanbulu a pak utekly. Komando je následně obklíčilo v nedalekém domě a zabilo.

Ženy hodily na stanici několik granátů a pak spustily palbu. Při přestřelce byly přinuceny ustoupit do blízkého domu, kde je policie obklíčila a krátce nato zabila.

Podle tureckých médií šlo o příslušnice zakázané krajně levicové organizace Revoluční strana pro lidové osvobození (DHKP-C). Při incidentu utrpěli dva policisté zranění.

DHKP-C je radikální marxistické hnutí, které vzniklo v roce 1994. Turecko, USA i Evropská unie jej považují za teroristickou organizaci. V minulosti provedlo několik atentátů, včetně útoku na americkou ambasádu v Ankaře v roce 2013.

Turecko je v posledních měsících v neustálé pohotovosti kvůli sérii smrtících útoků na jeho území. Naposledy v polovině února si výbuch nastraženého vozidla u projíždějící kolony vojenských autobusů vyžádal 29 mrtvých. K atentátu se přihlásila skupina Sokoli osvobození Kurdistánu (TAK), která dlouhodobě bojuje proti turecké vládě.

Související

Recep Tayyip Erdogan

Turecko se odklání od Západu? Chce prohlubovat vztahy s Východem

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ve středu na fóru v Ankaře prohlásil, že Turecko bude nadále rozvíjet vztahy s Východem, a to i přesto, že v zahraniční politice zůstává orientováno na Západ. Zdůraznil, že svět už není "černobílý" a Ankara nemusí spolupracovat pouze s jednou stranou.  
Turecká armáda (Turkish Army)

Turecké letectvo zaútočilo na severu Iráku

Turecké letectvo v pondělí provedlo údery na severu Iráku, při kterých bylo zničeno 21 cílů patřících Straně kurdských pracujících (PKK), organizaci, kterou Ankara označuje za teroristickou. 

Více souvisejících

Turecko Policie Turecko Teroristické útoky v Turecku

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy