Sebevražedný atentátník Islámského státu odpálil 12 svých druhů. Přáli mu štěstí při cestě za mučednictvím

Anbar – Čas od času se na internetu objeví zpráva o nešikovných islamistech, kteří ve snaze dosáhnout mučednické smrti zabijí nejen sebe, ale i další džihádisty. To je případ také teroristy Islámského státu, který omylem zabil skupinu svých „bratří“.

Sebevražedný atentátník Islámského státu podle serveru Iraqi News v provincii Anbar loučil se svými kamarády, kteří mu přáli hodně štěstí při naplánovaném útoku v Iráku. V tu chvíli ale výbušnina na jeho pásu explodovala a zabila 12 bojovníků a další zranila.

Informaci přinesl jeden z vysoce postavených iráckých policejních úředníků. Policejní šéf regionu Dyliala Jassem al-Saadi ve svém prohlášení uvedl, že 12 radikálů zemřelo v regionu Mekheisa nedaleko Bagdádu.

K výbuchu došlo při akci, které IS říká "krvavá párty". Jde o poslední rozloučení bojovníka, který se chystá provést sebevražedný útok. Setkání se údajně účastnilo několik vysoce postavených členů IS, kteří také zemřeli. 

Tato zpráva přichází ve chvíli, kdy vrcholí bitva o Mosul. Irácký generál Abdal Ghaní Asadí, který velí zvláštním jednotkám působícím v oblasti, včera oznámil, že bitva o město skončí za několik málo dní. Oblast pod kontrolou IS v Mosulu, který je jeho baštou v Iráku, už podle irácké armády nepřesahuje dva čtvereční kilometry.

Související

Více souvisejících

Islámský stát (IS) sebevražedný atentát

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 5 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 12 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy