Tragédie byla blízko: Strojvůdce RegioJetu prý málem zavinil srážku rychlíků

Bratislava - Velmi vážnou situaci zažila dnes slovenská železnice, když se patrně vinou strojvůdce RegioJet z české skupiny Student Agency téměř srazily dva vlaky. Incident se stal v neděli večer u Bytče na severozápadě země.

Expresní spoj RegioJetu na lince z Košic do Bratislavy podle ŽSR v úseku, kde kvůli rekonstrukci tratě jezdí soupravy pouze po jedné koleji, projel návěstidlo zakazující další jízdu.

Jel tak proti jedoucímu rychlíku státního dopravce ZSSK, který se pohyboval nízkou rychlostí. K srážce naštěstí nedošlo, obě soupravy zastavily asi 200 metrů od sebe. Vlak RegioJetu při incidentu také poškodil výhybku. Z tohoto důvodu byla vlaková doprava na hlavní slovenské trati mezi Bratislavou a Košicemi na tři hodiny paralyzována.

RegioJet v reakci na incident uvedl, že strojvůdce společnost postavila mimo službu a že cestujícím ve zmiňovaném vlaku vrátila jízdné. Podle informačního systému ŽSR expresní spoj RegioJetu dorazil do Bratislavy s více než tříhodinovým zpožděním.

Expresními vlaky mezi Bratislavou a Košicemi RegioJet konkuruje vlakům vyšší kategorie InterCity, které na trati rovněž na vlastní komerční riziko provozuje ZSSK.

Související

České dráhy, ilustrační fotografie.

České dráhy podle Evropské komise poškodily firmu Regiojet

Evropská komise (EK) obvinila České dráhy (ČD) a rakouského železničního dopravce ÖBB, že uzavřeli tajnou dohodu o použitých osobních železničních vagonech, která poškozovala českého provozovatele RegioJet. Komise dnes uvedla, že český podnik s rakouským uzavřely tajná ujednání s cílem narušit hospodářskou soutěž na trhu osobní železniční dopravy, oběma proto zaslala takzvané prohlášení o námitkách.

Více souvisejících

regiojet Slovensko Vlaky

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy