Babišův bratr stanul před slovenským soudem, je obviněn z podvodu

Bratislava - Soud v Bratislavě zahájil líčení s podnikatelem Alexandrem Babišem, bratrem českého ministra financí Andreje Babiše. Spolu se svým společníkem z firmy CTHS čelí obžalobě z podvodu, hrozí jim až 15 let. Po dnešním odročení bude proces pokračovat v listopadu.

Prokuratura podnikatele podezírá z toho, že energetické firmě ČEZ Slovensko způsobili škodu ve výši 195.250 eur (5,3 milionu korun).

Případ souvisí s dodávkami energií sklářskému podniku Slovglass Poltár, nad kterým převzala kontrolu firma CTHS a kterému prý hrozilo odpojení od dodávek plynu.

Babiš se svým společníkem podepsal před čtyřmi lety se společností ČEZ Slovensko smlouvu o postoupení pohledávky na zmiňovanou sumu, stojí v obžalobě. Pohledávka ale nebyla vyplacena a obžalovaní ji odprodali další společnosti, čímž měli dodavatele energií poškodit.

Související

Čapí hnízdo je areál, který se nachází v části obce Dvůr Semtín v katastrálním území Tomice u Votic v obci Olbramovice ve Středočeském kraji, na okraji Přírodního parku Džbány-Žebrák. Areál staveb, určený k rekreačním a odpočinkovým účelům, vlastní podle zdrojů prostřednictvím několika firem politik a podnikatel Andrej Babiš.

Kauza Čapí hnízdo: Vyšetřování se může protáhnout až do roku 2021

Ani po téměř roce od rozhodnutí Nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana o tom, že stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) v kauze Čapí hnízdo pokračuje, nebylo vyšetřování ukončeno. Lhůta pro jeho skončení byla naposledy prodloužena na konci srpna, mělo by skončit v prosinci letošního roku.
Ilustrační foto

CNN: Česko zvládlo první vlnu díky rouškám, teď to zkazilo a patří k nejhorším

Za neskutečný označuje americká televize CNN vývoj pandemie covidu-19 v České republice, která podle ní výborně zvládla první vlnu šíření nákazy zejména díky včasnému zavedení plošného nošení roušek. Při druhé vlně však svůj předchozí úspěch nezopakovala. Mimořádného rozmachu koronaviru v Česku si všímají i další světová média.

Více souvisejících

Alexander Babiš Slovensko

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy