Eagles of Death Metal po atentátech opět zahráli v Paříži

Paříž - Americká skupina Eagles of Death Metal v pondělí opět zahrála ve francouzské metropoli. Při minulém vystoupení v klubu Bataclan 13. listopadu došlo k masakru, při němž teroristé postříleli desítky účastníků koncertu.

Divákům skupina zahrála v závěru koncertu irské kapely U2 v sále Bercy. "V listopadu byli okradeni o pódium, rádi bychom jim proto dnes v noci nabídli to naše," uvedl americké hudebníky zpěvák U2 Bono. Americká skupina na závěr večerního koncertu zahrála píseň I Love You All The Time.

O podobné účasti Eagles of Death Metal se spekulovalo. Kapela U2 po atentátech v Paříži zrušila dva své koncerty, které fanouškům nahradila nyní. První z nich se konal v neděli, Američané na nich ale oproti očekávání nevystoupili.

Členové Eagles of Death Metal přišli k Bataclanu kolem 14:00 a zůstali asi čtvrt hodiny u nakupených květin a vzkazů pro oběti před vchodem do klubu. Podle očitých svědků byli velmi dojatí, zpěvák Jesse Hughes si utíral slzy. Při listopadovém útoky nikdo ze skupiny nebyl zraněn, ale o život přišli tři členové jejich hudebního nakladatelství a jejich obchodní zástupce Nick Alexander.

Zdroj: YouTube

Masakr v koncertním sálu Bataclan, kde Eagles of Death Metal vystupovali před asi 1500 diváky, byl nejkrvavější částí teroristického útoku desítky islamistů z 13. listopadu. Celkem zahynulo 130 lidí, z toho devadesát v Bataclanu. Také odsud pocházela většina z celkově asi 350 zraněných lidí. K vraždění se přihlásila skupina Islámský stát.

Související

Salah Abdeslam

Ve Francii skončil soud s obžalovanými z teroru v Paříži v listopadu 2015

Ve Francii dnes skončil měsíce trvající proces s osobami obžalovanými z útoků, při kterých 13. listopadu 2015 v pařížském hudebním klubu Bataclan a na dalších místech zemřelo 130 lidí. Hlavní obviněný Salah Abdeslam naposledy zopakoval, že udělal chyby, ale není vrah. Soud se naposledy sejde ve středu večer, kdy oznámí verdikt, informovala AFP.

Více souvisejících

Teroristické útoky v Paříži (13. 11. 2015) skupina Eagles of Death Metal U2

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy