Kampuschová předčítala ze své knihy, čtenáře to příliš netáhne

Vídeň - Natascha Kampuschová ve čtvrtek večer ve vídeňském knihkupectví na Landstrasse četla úryvky ze své knihy 3096 Tage (3096 dní). Informuje o tom stanice ORF.

Kampuschová v knize popisuje osm let života v zajetí únosce.

Knihkupectví bylo už vpodvečer zaplněné stovkami lidí. Další postávali venku. V knihkupectví panovala přísná bezpečnostní opatření. Na akci dohlížela ochranka a kromě ní byl v obchodě zástup pořadatelů. Na různých místech stály mřížové zátarasy.

Nejslavnější rakouskou rukojmí, které je teď 22 let, přivítal v sále obrovský potlesk. Natascha nejdříve odpovídala na otázky novináře ze stanice ORF. Potom začala pevným hlasem bez známky pohnutí číst z 284stánkové knihy. V prvním úryvku četla o tom, jak ji Wolfgang Priklopil v deseti letech unesl.

"Rozkázal mi, abych si sedla do dodávky a mlčela," líčila Kampuschová.

Po každém úryvku odpověděla na otázku z publika. Jeden z návštěvníků se jí otázal, proč má tolik pochopení pro svého věznitele. "Nenávist (vůči Priklopilovi) by mě zabila," odpověděla Kapuschová.

Jednou se prý svého věznitele zeptala, zda ji teď zneužije. "Na to jsi příliš malá, to bych neudělal," odpověděl prý Priklopil.

Priklopil nakonec skočil pod vlak, když Natascha před čtyřmi lety utekla z kobky o rozloze pět metrů čtverečních ve Strasshofu u Vídně, kde ji věznil.

Na závěr čtení Kampuschová poznamenala: "Až teď mohu udělat tlustou čáru za minulostí."

Související

Diamanty

Natascha Kampuschová prošla peklem, teď si plní sen

Vídeň - Rakušanka Natascha Kampuschová (29), kterou přes osm let držel únosce Wolfgang Priklopil ve svém domě ve Strasshofu u Vídně, uvede v září na trh svou první kolekci šperků. Kampuschová je často terčem slovních útoků, neboť se podle kritiků snaží svůj příběh zpeněžit.
Vídeňská radnice (Rathaus)

Kampuschová utekla před 10 lety únosci, v domě teď zase žije

Vídeň - Dnes je tomu přesně deset let. 23. srpna 2006 se podařilo unesené Natasche Kampuschové utéct ze sklepního vězení, ve kterém ji více než osm let držel Wolfgang Priklopil. Dívka v zajetí často hladověla a sloužila mu jako sexuální otrokyně. Případ ve své době vzbudil celosvětovou pozornost.

Více souvisejících

Natascha Kampuschová Rakousko

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 49 minutami

před 58 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy