Mediální hvězdy: Německá rodina s 10 dětmi utekla kvůli sexu do Ruska. To, co je tam čekalo, ale nevydrželi

Berlín/Moskva - Západní i východní média s vervou sledují případ dvanáctičlenné rodiny z Německa, která se rozhodla kvůli sexuální výchově utéct do Ruska. Tamní životní podmínky jsou ale natolik drastické, že to manželé s deseti dětmi nevydrželi.

Německá rodina s deseti dětmi za velkého zájmu médií před několika měsíci emigrovala na Sibiř. Ze země utekla proto, že si rodiče nepřáli, aby potomci v německých školách navštěvovali hodiny sexuální výchovy.

Nejprve se pokoušeli děti do školy nepouštět, za to si ale otec vykoledoval trest ve formě jednoho dne ve vězení. Manželé se proto rozhodli, že se svými dětmi ve věku od půl roku do 15 let ze země utečou, a jako vílovou destinaci si vybrali Rusko.

Eugene Martens, jeho manželka Luisa a deset dětí se proto loni v prosinci usadili ve vesnici Kyštovka poblíž Novosibirsku poté, co se přihlásili do programu dobrovolného přesídlení krajanů do vlasti. Od místních úřadů dostali jednorázovou státní podporu na vyživované děti v celkové výši 150 tisíc rublů.

V Rusku si sice našli přátele, ale v zemi dlouho nevydrželi. Jednoho dne se prostě sbalili a beze slova utekli zpět do Německa. "Poslali mi pozdrav z Německa s omluvou, že se nestačili rozloučit. Všichni jsme z odchodu překvapení. Prostě se sebrali a odešli," řekl newsru.com rodinný známý.

Rádio Svobodná Evropa následně uvedlo, že nikdo skutečně neví, co přimělo rodinu, která byla v Německu nespokojená, k útěku zpět do vlasti. Reportér Svobodné Evropy ale tvrdí, že za tím mohou stát otřesné životní podmínky v Rusku.

Rodinu ruských Němců na Sibiři navštívil ještě před jejich odjezdem zpět do Německa a popisoval, v jakých podmínkách žili. V sibiřské obci dostali "polorozpadlou chalupu i všechny problémy ruského venkova", který se vylidňuje. Podle reportéra měli také problém s Ruskou byrokracií.

Po dvojím stěhování je rodina zpět v Německu a zájem médií o ně zřejmě opadne. Otázkou jen zůstává, jak budou rodiče nadále řešit vyučování sexuální výchovy u svých dětí.

Související

Více souvisejících

Německo Rusko rodina Láska, intimnosti, vztahy děti

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 16 minutami

před 32 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Kreml tvrdí, že obsadil další obec. Kyjev mlčí, ruské armádě se ale postup upřít nedá

Ruská armáda tvrdí, že její jednotky převzaly plnou kontrolu nad obcí Novomychajlivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Podle ruského ministerstva obrany si tak ruské jednotky zlepšily taktickou situaci podél frontové linie. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy