Mayová vyzvala Corbyna k otevřenosti kolem schůzek s československou StB

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová dnes nepřímo vyzvala šéfa opozičních labouristů Jeremyho Corbyna, aby byl "otevřený a transparentní" ohledně svých styků s československou Státní bezpečností a východoněmeckou tajnou službou Stasi.

Konzervativní ministerská předsedkyně prohlásila, že by politici měli nést odpovědnost za činy, kterých se dopustili v minulosti, informují britská média.

Corbynovu aféru začali britští politici i média řešit minulý týden, když vůdce opozice přiznal, že se několikrát nevědomky sešel s pracovníkem StB. Ten poté ČTK a dalším médiím řekl, že Corbyn s komunistickou tajnou policií spolupracoval vědomě. To britský politik odmítl.

"Pokud existují podobná obvinění, tak by poslanci měli být připraveni k otevřenosti a transparentnosti," odpověděla Mayová během tiskové konference na otázku, zda by Corbyn měl dát svolení ke zveřejnění materiálů, které na něho vedla německá Stasi.

Související

Více souvisejících

Jeremy Corbyn Theresa Mayová StB

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy