Hrůza na Slovensku: Poláci závodili, slovenský řidič nepřežil

Tři řidiči v luxusních vozech Porsche, Ferrari a Mercedes s polskými poznávacími značkami spolu závodili na Slovensku, jejich "závody" ale nepřežil slovenský řidič, do jehož škodovky u města Dolný Kubín čelně narazil jeden z luxusních vozů.

O hrůzyplné nedělní nehodě informovala slovenská a polská média, která zveřejnila i záběry srážky. Slovenská policie přislíbila, že bude nekompromisní vůči řidičům, kteří bezohlednou jízdou ohrožují nejen sebe, ale i životy dalších lidí.

"Ve vysoké rychlosti a přes plnou čáru nezvládli (Poláci) předjíždění. Řidič mercedesu se ještě stačil zařadit, řidič ferrari přibrzdil, na což do něj vzápětí narazil řidič porsche, který se čelně srazil se slovenským řidičem škody," uvedla policie. Slovenská policie během dneška informovala, že trojici polských řidičů zadržela a obvinila.

"Na základě dosud vykonaného šetření se zjistilo, že sedmadvacetiletý řidič, polský občan, řídil ve směru od Dolného Kubínu na Oravský Podzámok osobní vůz ferrari. Za ním řídil dvaačtyřicetiletý řidič, polský občan, vozidlo Porsche Cayenne. Oba začali předjíždět před nimi jedoucí kolonu vozidel v místě, kde to vodorovné dopravní značení zakazuje. Následně řidič porsche narazil do před ním jedoucího vozu ferrari, který přibrzdil a po nárazu se vrátil do svého jízdního pruhu. Řidič porsche se už nestačil zařadit do svého jízdního pruhu a došlo k čelní srážce s protijedoucím osobním vozem Škoda Fabia, které řídil sedmapadesátiletý řidiči z okresu Dolný Kubín ve směru od Oravského Podzámku," upřesnil žilinský policejní mluvčí Radko Moravčík.

Policejní mluvčí také informoval, že policie zadržela také 27letého řidiče ferrari a 26letého řidiče mercedesu. Všechny tři Poláky vyšetřovatel obvinil z obecného ohrožení; řidiči porsche vzhledem k přísnější kvalifikaci činu hrozí v případě prokázaní viny až pět let vězení, zbylým dvěma obviněným šest měsíců až tři roky. Vyšetřovatel podle Moravčíka vypracuje podnět prokurátorovi, aby soudu podal návrh na uvalení vazby na obviněné.

Při nehodě utrpěl slovenský řidič těžká zranění, kterým při převozu do nemocnice podlehl. Těžce zraněna byla i jeho padesátiletá spolujezdkyně. Další, jednadvacetiletý spolujezdec, vyvázl s lehkým zraněním, dodal mluvčí. Dechové zkoušky alkohol u řidičů nezjistily. Škodu policisté předběžně vyčíslili na 35.000 eur (asi 900.000 Kč).

Související

Více souvisejících

Nehody aut Dolný Kubín (Slovensko) Slovensko Policie SR

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 7 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy