Telička se zlobí kvůli střelbě ve Štrasburku: Humus. Kam až lidé mohou klesnout, vynadal Čechům

Noční střelba zasáhla i poslance Evropského parlamentu včetně českých zástupců, kteří se tento týden ve Štrasburku účastní plenárního zasedání europarlamentu. Politici mohli budovu instituce ve Štrasburku opustit až po půlnoci. Řada z nich o dění ve městě informovala živě na sociálních sítích. Například Pavel Telička se podivoval nad tím, jaké peklo se po útoku strhlo na sociálních sítích.

Telička, stejně jako další čeští europoslanci, informoval o tom, co se děje bezprostředně po střelbě. „K situaci ve Štrasburku - dle poslední zprávy, co mám od příslušného parlamentního útvaru, který je v permanentním kontaktu s policií, útoku bylo podle všeho souběžně několik,“ psal například Telička.

Pod jeho příspěvky se ale objevily komentáře typu „sklízíte, co jste zaseli“ či „konečně jste kulturně obohaceni“. „Vyspělý Západ je teď jedna velká no-go zóna,“ přidal se další uživatel.

Telička se netajil tím, že podobné komentáře jsou dle něj opravdu hrozné a úplně mimo mísu. „Štrasburk - útoky. Člověk žasne, jaký humus mohou někteří lidé ve svých tweetech vyplodit v situaci, kdy asi došlo ke ztrátě na životech a zdraví a kdy není situace stabilizovaná,“ vzkázal lidem, kteří podobné příspěvky na sociální sítě psali.

Pane Teličko, to nejsou primitivové, to je stejná sorta lidí, těžkých psychopatů a sociopatů, agresivních frustrátů, kteří by rádi zlegalizovali násilí, aby se mohli odventilovat a pořádně vyřádit, kterým v tom brání kulturní slupka a strach z trestu

— Iva Václava Razímová (@IRazimova) 11. prosince 2018

„Jen úplný primitiv v takové situaci přeje jiným lidem zle a politizuje,“ zlobil se Telička. „Bohužel číst si tyto hodiny na Twitteru to je agonie. Jak hluboko muže člověk klesnout,“ posteskl si český europoslanec.

Související

Koronavirové pasy, ilustrační fotografie k tématu

V rámci covid pasů by se podle Teličky mohly uznávat vybrané antigenní testy

V rámci tzv. digitálního zeleného certifikátu neboli covidového pasu by podle bývalého eurokomisaře a místopředsedy Evropského parlamentu Pavla Teličky měly být kromě PCR testů uznávány i antigenní testy. Evropská komise by měla vydat seznam těch, kterými se bude možné prokazovat. Vybrány budou na základě vědeckých studií o jejich přesnosti a funkčnosti.

Více souvisejících

Pavel Tělička střelba ve Štrasburku (11. 12. 2018)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy