Vévodkyně Meghan porodila holčičku? Sázkové kanceláře ruší sázky

Prodlužující se čekání na dalšího potomka britské královské rodiny vyvolává v Británii řadu spekulací. Některá média píší o tom, že manželka prince Harryho Meghan již dítě na svět přivedla, jiná tvrdí, že to bude každým okamžikem. Sázkové kanceláře kvůli nepotvrzeným informacím dokonce přestaly přijímat tipy na to, kdy přesně dítě přijde na svět. Královský palác však oficiálně narození dítěte dosud nepotvrdil.

Královská rodina za termín porodu označila přelom dubna a května a řada britských listů má proto za jisté, že bývalá herečka Meghan Markleová již dítě přenáší. List Daily Express dnes napsal, že si přeje porodit doma, což prý ale lékaři nedoporučují.

"Je jí 37 a čeká první dítě. Nevím," vyjádřil podle listu pochybnosti porodník Timothy Draycott. Deník však připomněl, že královna Alžběta II. porodila v domácích podmínkách Buckinghamského paláce čtyři děti.

Podle listu The Sun je Meghan v současnosti ve venkovské usedlosti nedaleko windsorského zámku, kam se s Harrym nedávno přestěhovali z Londýna kvůli klidu. Po boku má Harryho a svou matku. Navzdory tomu, že již více než týden dítě přenáší, působí velmi uvolněně, napsal deník. Meghan si podle jeho informací vybrala vlastní lékařský tým, který na ni dohlíží. Není ovšem jisté, zda se nebude muset přesunout do nemocnice, kde lékaři porod uměle vyvolají, dodává The Sun.

Další listy píší, že Harryho a Meghan v posledních dnech navštívilo několik členů královské rodiny, což údajně svědčí o možnosti, že potomek je již na světě.

Britští bookmakeři, považovaní za dobře informované, v neděli přestali vypisovat kurzy na přesné datum narození sedmého v pořadí následníků trůnu. "Tihle lidé jistě mluví s někým, kdo mluví s někým jiným," řekl CNN o zdrojích informací bookmakerů Lee Price, mluvčí britské sázkové kanceláře Paddy Power.

Sázet se však stále dá na jména, přičemž nejčastějšími tipy jsou Ivy, Alice a Diana.

Spekulace do jisté míry způsobilo rozhodnutí Meghan, která na rozdíl od manželky prince Williama Kate nebude pózovat fotografům přímo před porodnicí. Oznámit očekávanou novinu chtějí Harry s Meghan až poté, co sami narození dítěte oslaví.

Související

Více souvisejících

Meghan Markleová královská rodina (gbr) Velká Británie sázkové kanceláře/kurzy

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 7 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy