Krásná blondýnka (23) podporovala transplantaci. Sama se jí nedožila

Suffolk - Mladá a krásná žena čekala na dárce plic. Aby zvýšila svoje šance na přežití a ukrátila si chvíle čekání, vrhla se do podpory kampaně pro darování orgánů. Sama se ale transplantace nedočkala.

Třiadvacetiletá Kerry Thorpeová se stala tváří kampaně s heslem "Dala bych vám to," ale zemřela na cystickou fibrózu dříve, než jí našli dárce orgánu.

Kerry lékaři diagnostikovali cystickou fibrózu v dětství. Její stav se v posledních letech rapidně zhoršil. Potřebovala transplantaci plic, ale lékaři ji upozorňovali na to, že ji nemohou dát na seznam čekatelů, dokud nebude mít pod kontrolou cukrovku a nepřibere na váze.

Krásná Kerry ze Suffolku z Velké Británie dodržela podmínky lékařů a rychle se dostala na seznam k transplantaci. V roce 2011 se stala tváří národní kampaně "Live Life" ( žij život ) a zbytek svého života věnovala charitě. Slogan kampaně zněl "Dala bych vám to". Tím chtěla jasně říci, že kdyby to bylo naopak, ona by orgán darovala. Sama se však transplantace nedožila a v pátek zemřela v nemocnici po boku své rodiny, snoubence a štěňat.

"Byli jsme zdrceni zprávou, že Kerry Thorpeová zemřela. Dokud čekala na svou transplantaci plic, byla vzorem pro mnohé. Bojovala až do konce a čekala na svou šanci. Její poselství budeme šířit nadále," řekla předsedkyně Live Life Mandy Ventersová. Charitu podporovala i na sociální síti.

Související

Lékaři

Muž z Brněnska žije 30 let s transplantovaným srdcem. Medián přežití je méně než poloviční

Třicet let od transplantace srdce slaví letos sedmapadesátiletý Petr z obce Mokrá-Horákov na Brněnsku, který je nejdéle žijícím pacientem po transplantaci srdce operovaným v Brně. ČTK to řekl Jan Krejčí, přednosta kardiologické kliniky Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně, která se o muže stará. Podle něj je přitom medián střední doby přežití po podobném zákroku 12 až 13 let.

Více souvisejících

transplantace nemoci

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Švýcarsko, Katar nebo Kuba? Zemí schopných zprostředkovat mírová jednání mezi Moskvou a Kyjevem je dost

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Sergej Lavrov

Lavrov přiznal, že Rusko a Čína už vojensky spolupracují

Moskva a Peking nepotřebují vytvářet společnou vojenskou alianci, protože armády obou zemí již úspěšně spolupracují bez nutnosti spojovat se do nějaké organizace, uvedl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v rozhovoru pro arabský zpravodajský kanál Sky News Arabia. 

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Lavrov: Moskva bude bránit své zájmy v Arktidě. Diplomaticky i vojensky

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v rozhovoru zveřejněném v pátek uvedl, že Moskva bude bránit své zájmy v oblasti Arktidy diplomatickými i vojenskými způsoby. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy