Papež se pustil do transsexuálů. Píše o jaderných zbraních

Vatikán - Papež František je znám pro svůj ve srovnání se svými předchůdci poněkud benevolentnější přístup k homosexuálům. To se však zřejmě netýká transsexuálů. Hlava katolické církve ve své poslední knize tvrdě zkritizovala transgender komunitu. Informuje server news.com.au.

Zatímco František se dříve nechal slyšet, že není v pozici, aby mohl soudit homosexuály, v nové knize "Tato ekonomika zabíjí" papež postavil transsexuály na stejnou úroveň jako genetickou manipulaci a jaderné zbraně.

"Vezměme si atomové zbraně schopné během pár okamžiků zlikvidovat velké množství lidských bytostí....Vezměme si také genetické manipulace, manipulace s životem, či genderovou teorii, která neuznává řád stvoření," napsal František v uvedeném díle.    

Takový přístup je podle pontifika "pácháním nových hříchů, které jdou proti Bohu stvořiteli". Hlava katolické církve v té souvislosti odkazuje na to, že podle bible bůh stvořil muže a ženu. Popírání tohoto přístupu pak považuje za zcela nepřirozené.

Navzdory uvedeným prohlášením se papež nedávno osobně setkal se osmačtyřicetiletým španělským transsexuálem Deogo Neria Lejárragaou. Učinil tak poté, co se na něj daná osoba obrátila dopisem, v němž si stěžovala, že ji místní kněz nazval "ďáblovou dcerou".

Související

Více souvisejících

Papež František transsexualové Vatikán

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy