Kyjev popírá, že by měl Depardieu zákaz na Ukrajině

Kyjev - Ukrajinský ministr kultury dnes jako lživou odmítl zprávu francouzského tisku, že ukrajinské úřady daly francouzského herce Gérarda Depardieua za jeho kladný vztah k Moskvě na černou listinu osob představujících "hrozbu pro národní bezpečnost" a zakázaly promítat jeho filmy.

Žádný takový zákaz neexistuje a nebude ani v případě, že na herce skutečně budou uvaleny ukrajinské sankce, ujistil v listu Ukrajinska pravda ministr Vjačeslav Kirilenko.

Kirilenko připustil, že "skutečně existuje seznam 117 lidí", které jeho ministerstvo ještě v lednu navrhlo ukrajinské bezpečnostní radě zařadit na černou listinu. Depardieu ale prý na tomto seznamu nefiguroval.

Asi před dvěma týdny ale skupina nevládních spolků před ministerstvem demonstrovala a požadovala ztrestat zhruba 500 zahraničních herců a umělců, kteří se prý vyslovovali proti Ukrajině. Na tomto seznamu, který spolky předaly ministerstvu, už Depardieu figuruje, připustil ministr a dodal, že seznam předal tajné službě SBU, která má ze zákona vyhodnotit, jakou hrozbu pro Ukrajinu Depardieu a stovky dalších umělců představují. "Až pak může být zaveden režim sankcí," zdůraznil ministr.

Související

Francouzský herec Gérard Depardieu

Slavný herec Gérard Depardieu byl ve Francii zadržen

Slavný francouzský herec Gérard Depardieu byl v pondělí zadržen pařížskou policií, uvedla BFMTV. Kriminalisty zajímají případy dvou žen, které hvězdu světové kinematografie obvinily ze sexuálního napadení během natáčení filmů v posledních deseti letech. Depardieu je ve vazbě od osmi hodin ráno, vinu dlouhodobě odmítá. 

Více souvisejících

Gérard Depardieu Ukrajina

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 36 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy