Berlusconi se pustil do Macronové. Označil ji za "dobře vypadající maminu"

Řím - Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi si nepřímo rýpl do manželky nového francouzského premiéra. Prezidenta Emmanuela Macrona označil za "dobře vypadajícího chlapce", kdežto jeho ženu Brigitte za "dobře vypadající maminu".

Nová první dáma Francie, Brigitte Macronová, čelí už od zvolení jeho manžela Emmanuela francouzským prezidentem vlnám útoků a urážek. Poznámky na její věk a vzhled se objevují zejména na sociálních sítích Twitter nebo Facebook. Věkový rozdíl mezi manželi činí 24 let. Do Macronové se pustil i francouzský satirický deník Charlie Hebdo. 

Ten na svoji titulní stránku umístil sexistickou karikaturu prezidenta se svou manželkou. Macronová je na titulce zobrazena jako těhotná žena. V popisku stojí: "Chystá se činit zázraky," v narážce na vysoký věk Brigitte. V reakci na titulní stranu napsala Macronová na svůj Twitter, že "vše, co je technicky možné, není nutně žádoucí,". 

Útoky na sociálních sítích mají podobu komentářů a nevhodných výkřiků. Macronová je tak častována výrazy jako "pedofil". Za svou matku se postavila její dcera z prvního manželství, Tiphyine Auziere. Nenávistné komentáře jsou podle ní projevem žárlivosti dotyčných jedinců. Za Macronovou se postupně začala stavět francouzská média, ale i třeba světoznámá zpěvačka Madonna. Ta na svůj instagramový profil napsala, že rozdíl 24 let mezi manželi je nepodstatný. 

Na adresu nového prezidentského páru se neurvale ozval bývalý italský premiér Silvio Berlusconi. Emmanuel Macron je podle něho "dobře vypadající chlapec s dobře vypadající maminou," což byla zřejmá narážka na jeho ženu.

Berlusconi tak o páru mluvil toto pondělí v italské Monze. Nezmínil ale přímo jméno Brigitte Macronové. Podle ruské televize (RT) jsou jeho komentáře více než ironické. Berlusconimu je totiž 80 let a je znám pro svou zálibu v mladých dívkách. Ostatně jeho poznámky nebudí pozornost poprvé. V roce 2008 například označil prezidenta Baracka Obamu za "pohledného, mladého a také opáleného". Svoje odpůrce častoval tím, že nemají smysl pro humor. 

Související

Více souvisejících

Silvio Berlusconi Brigitte Macronová Emmanuel Macron Francie

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 7 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Rusko hlásí dronové útoky na Lipeckou, Belgorodskou a Kurskou oblast

Ukrajinský dronový útok způsobil v noci na pondělí požár elektrické rozvodny v ruské Lipecké oblasti, tvrdí tamní gubernátor Igor Artamonov. Nálet bezpilotních letadel hlásili i představitelé Belgorodské a Kurské oblasti, píše agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy