Pokrytec Kadyrov? Káže konzervativní islám, jeho dcera si otevřela erotický butik

Groznyj - Dcere čečenského vůdce Ramzana Kadyrova si otevřela obchod s erotickým dámským prádlem a intimními doplňky. Někteří chválí její odvahu, jiní připomínají, že běžná smrtelnice se jinak musí v muslimské republice podřizovat tvrdým pravidlům.

Počin Aišat Kadyrovové, o kterém informovala ruská redakce BBC, vyvolal smíšené ohlasy. "Sex je v Čečensku tabu a obchod si dělá reklamu jen v uzavřeném okruhu lidí," konstatovala sama redakce. Podobné obchody mají v nákupních centrech zahalené výklady. Kadyrov totiž prosazuje islám v konzervativním pojetí.

O otevření butiku Lady A v centru čečenské metropole psalo několik čečenských blogerů či blogerek. "Jestliže je zde takový obchod, tak to znamená, že je tady i poptávka. Ale vadí mi to kvůli propagandě, která hlásá, jak se obyčejné ženy mají chovat. Poučují nás, že čečenské ženy mají být pokorné a poslušné," řekla BBC žena, která si nepřálabýt jmenována. Většina obyvatel republiky se totiž bojí o Kadyrovovi mluvit.

Aišat Kadyrovová před rokem stanula v čele "domu muslimské módy", ve kterém otevřela také cukrárnu - a nyní má hned vedle butik s dámským prádlem. "Je to budoár Tvých tajemství a krajkové krásy. Buď odvážnější. Zůstane to jen mezi námi," láká butik Lady A na sociální síti, avšak na účtu, který není širší veřejnosti přístupný. Správce nicméně povolil přístup již 19.500 lidí.

"Je to odvážný a dlouhodobý krok," míní imám Šamil Aljautdinov. "V moderních rodinách chybí vzájemné pochopení především proto, že manželé nedokážou najít společnou řeč v intimním životě. Proto je takový krok vhodný. V rodinách se hodně stydíme, jakoby kvůli zbožnosti, v podstatě ale kvůli hlouposti," řekl muslimský duchovní z jedné z moskevských mešit.

Související

Více souvisejících

čečensko Ramzan Kadyrov Muslimové

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy