Česko je rájem exkomunistů. Je jich tady plno!

Varšava - Bývalý polský ministr vnitra Czeslaw Kiszczak byl dnes ve své vlasti odsouzen na dva roky do vězení s odkladem na pět let za to, že měl v roce 1981 podíl na vyhlášení výjimečného stavu. Jak jsou na tom bývalý čeští komunističtí prominenti?

Zde je několik případů, jak byli komunisté v Česku i jiných státech potrestáni.Karel Hoffmann - Někdejší ředitel Ústřední správy spojů byl odsouzen na čtyři roky do vězení za to, že na počátku invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa v srpnu 1968 nařídil vypnout rozhlasové vysílače. Hoffmann nastoupil do vězení počátkem srpna 2004. Po 25 dnech byl ale propuštěn, neboť mu byl vzhledem ke špatnému zdravotnímu stavu zbytek trestu odpuštěn.František Kincl - Předlistopadový čs. ministr vnitra byl v roce 1992 odsouzen k tříletému trestu odnětí svobody kvůli nezákonnému zadržování občanů před listopadem 1989. K výkonu trestu nastoupil v září 1993. Vězení podmíněně opustil po odpykání poloviny trestu.Pouhou polovinu z 2,5letého trestu si odseděl i Miroslav Štěpán.Němci jsou tvrdí, Rumuni ještě víceHeinz Kessler - Někdejší ministr obrany NDR byl v září 1993 odsouzen na sedm a půl roku do vězení.Egon Krenz - Poslední nejvyšší představitel NDR byl v srpnu 1997 odsouzen na šest a půl roku do vězení jako spoluviník střelby do uprchlíků na západní hranici východního Německa.Nicolae Ceaušescu - Někdejší rumunský diktátor po protirežimních bouřích na konci roku 1989 uprchl z Bukurešti a byl později zadržen v podhůří Karpat. Již 25. prosince byl spolu s manželkou Elenou vojenským tribunálem odsouzen za genocidu k trestu smrti a ihned popraven.

Související

Petr Pavel

Nedokázal jsem prohlédnout zločinnou podstatu komunismu, přiznal Pavel

Prezident Petr Pavel dnes připomněl památku obětí komunistického režimu. 27. června před 73 lety přišli o život čtyři představitelé demokraticky smýšlejících občanů Milada Horáková, Jan Buchal, Oldřich Pecl a Záviš Kalandra. Pavel upozornil, že byli zavražděni proto, že šířili pravdu o zrůdnosti a zločinnosti totalitní vlády tehdejšího Československa.

Více souvisejících

Komunismus soudy

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

Izraelský tank střílel po vlastních vojácích. Pět jich zemřelo

Na severu palestinského Pásma Gazy zahynulo pět vojáků, které zasáhla palba z jednoho z tanků izraelské armády. Incident se odehrál ve středu večer v blízkosti města Džabalíja, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy