Muž nechal v kapse saka 2500 eur, čistírna je vrátila vyprané

Trnava - Slovenka odnesla do čistírny manželovo sako, přitom si nevšimla, že v jedné z kapes je 2500 eur (65500 korun). Peníze však našly pracovnice čistírny v Trnavě a všechny je vrátily, píše deník Sme.

Dobří lidé ještě nevymřeli, píše Sme v úvodu příběhu.

"Týden poté, co jsem oblek odnesla do čistírny, se po něm začal shánět manžel. Byla jsem v šoku, když mi pověděl, kolik peněz měl v kapse," vypověděla deníku paní Zuzana z Trnavy.

Ihned se spojila s majitelkou čistírny a situaci jí vysvětlila.

"Když paní Zuzana pověděla přesnou částku, která byla v saku, nebylo co řešit. Mohla jsem ji uklidnit, že se všechny peníze našly," řekla čistírny majitelka Darina Záhorcová.

Peněz si nejprve nevšimly ani pracovnice čistírny při prohledávání kapes saka. "Občas se nám stává, že něco přehlédneme. Obleky mají množství kapes," sdělila Záhorcová.

"Pravidelně nacházíme osobní doklady či mince, dokonce jsme našli už i klíče od automobilu," sdělila majitelka čistírny.

Bankovky v hodnotě 2500 eur pracovnice objevily v čistícím stroji, protože během sušení začaly uvnitř poletovat.

Protože však bylo ve stroji více oděvů, nevěděly, ze kterého peníze vypadly. Čekaly tedy, zda se někdo ze zákazníků ozve.

Bankovky se vypráním neznehodnotily. Naopak pani Zuzana je dostala vyčištěné, dodává k případu deník Sme.

Související

Více souvisejících

EUR krimi

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Petr Fiala

Piráti ve vládě končí, říká Fiala. Bartošovo ministerstvo svěřil Jurečkovi

Piráti opustí vládu, řekl končící vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) na středečním jednání kabinetu premiérovi Petru Fialovi (ODS). Podle Fialy závisejí další kroky na tom, kdy nejmenší strana z vlády odejde. Sám už prezidentovi odeslal návrh na odvolání Bartoše. Řízením ministerstva pro místní rozvoj by měl být dočasně pověřen ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Válka v Gaze

Hizballáh v odvetě za útok pagery vypálil raketu na sídlo Mosadu

Libanonské proiránské hnutí Hizballáh se přihlásilo k odpovědnosti za středeční raketový útok na střední Izrael. Uvedlo, že balistickou raketou Kádir 1 mířilo na velitelství izraelské rozvědky Mosad nedaleko Tel Avivu. O útoku informoval zpravodajský web Times of Israel (TOI).

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Jan Hamáček

Sociálním demokratům vykradli hlasy populisté. Stav české levice je tragický

Stav levice v České republice je tristní. Stojí za tím řada faktorů v čele se slabou sociální demokracií a populisty, kteří slíbí úplně cokoliv, aby se dostali do sněmovny. Začínají na to doplácet i Piráti s programem založeným na liberalismu a progresivismu, ten totiž konzervativnějšího voliče nijak nezasáhne.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Prohra vládních stran ukazuje na jasný trend: Toto je poslední mandát Fialovy vlády

Zatímco hnutí ANO poměrně suverénně ovládlo krajské volby, vládní strany mají řadu podnětů k zamyšlení. Celonárodní vedení politiky se propsalo do krajů a rozhodlo o podobách zastupitelství. Kromě náročné politické situace za tím stojí i nezvládnutá komunikace vlády Petra Fialy – a tím pádem upadnutí v nemilost u velké části českého elektorátu.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy