Vládne "ekonomická diktatura". Papež chce reformu světového hospodářství

Vatikán - Papež František volá po reformě světového finančního systému. Poukázal na skutečnost, že stávající globální hospodářská krize zhoršila životy milionů lidí. Současný stav pontifik označil za "ekonomickou diktaturu". Informuje agentura Reuters.

Peníze by podle Františka měly sloužit, nikoliv vládnout. "Radost ze života se vytrácí, nemravnost a násilí vzrůstají. Chudoba se stává více a více zřetelnější. Lidé bojují o přežití a často žijí v nedůstojných podmínkách," komentoval situaci papež ve své řeči pronesené ve Vatikánu.

Papežovo poselství přichází v době, kdy vatikánská banka, často oprávněně kritizovaná jako nejuzavřenější peněžní ústav na světě, má podniknout kroky, aby se stala transparentnější. Pro začátek začne na svých webových stránkách zveřejňovat každoroční zprávu o svém hospodaření.

Související

Více souvisejících

Papež František krize

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy