Praha má nového šéfa strážníků. Jaké má s policií další plány?

Praha - Pražští strážníci mají nového ředitele, Eduarda Šustera. Dnes ho slavnostně uvedl do funkce primátor Bohuslav Svoboda. Nový ředitel dostal od primátora originální dárek - jízdní kolo.

Eduarda Šustera vybralo zastupitelstvo Prahy už v listopadu. Tento týden úspěšně složil strážnické zkoušky, a tak nic nebránilo jeho dnešnímu uvedení do funkce. "Končí doba, kdy se městská policie utápěla v technice. Už raději nechci ani mluvit o vznášedlech nebo hummrech," řekl pražský primátor.

"Hlavním cílem městských strážníků dva, tři roky zpátky, bylo suplovat činnosti státní policie a odtržení od toho, co život v Praze představuje," neubránil se primátor kritice za uplácení nepravomocně odsouzeného bývalého šéfa strážníků Vladimíra Kotrouše.

"Městský strážník je podle mě osoba, která má svěřený úsek, který zná, ve kterém třeba žije, kde, když jde po ulici, tak ho lidé zdraví a on jim odpovídá, protože je jeden z nich," svěřil Bohuslav Svoboda svoji představu o tom, jak by měl za vedení Šustera městský strážník vypadat.

Nový ředitel Eduard Šuster má podle svých slov jasně vytyčené cíle. "Jedním ze zásadních témat bude revize a koordinační dohoda se státní policií. Tak, aby nedocházelo k duplicitám," klade si za cíl Šuster.

Dalším se zásadních témat podle něj je restrukturalizace a reorganizace městské policie. "Celkové číslo počtu strážníků se však navyšovat nebude. Myslím si ale, že jsme schopni přerozdělením v rámci městské policie docílit toho, aby bylo na ulici strážníků víc," doplnil nový ředitel.

Aby šel svým strážníkům příkladem, dostal od pražského primátora jízdní kolo. "Kolo je kvalitní, umožní mu jezdit po pražských ulicích což někdy, pravda, vyžaduje podobu horského kola. Na kole je pěkný nápis městská policie. Budu rád, když pan ředitel půjde svým podřízeným příkladem," řekl k daru primátor Bohuslav Svoboda. "Předpokládám, že se do ulic také občas vydám," slíbil Šuster.

Šuster pracoval u státní policie od roku 1994. Naposledy působil jako velitel pohotovostní motorizované jednotky v Praze.

Související

Více souvisejících

Policie ČR Bohuslav Svoboda Praha

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Manchester City

Komise si posvítí na Manchester City. Velkoklub podezřívá z porušení finančních pravidel

Možná je to začátek konce úspěšného období anglického velkoklubu Manchesteru City pod majiteli ze Spojených arabských emirátů. Ten je totiž podezřelý z porušení hned 115 finančních pravidel, a pokud se po prošetření nezávislé komise některá či dokonce všechna prokážou, hrozí manchesterskému celku nejen odpočet bodů, ale vše může klidně skončit vyloučením z Premier League.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Gaze má přes 34 tisíc obětí, tvrdí Palestinci. OSN řekla, jak s jejich údaji pracuje

Konflikt mezi Izraelem a hnutím Hamás si podle palestinského ministerstva zdravotnictví vyžádal již 34 344 palestinských obětí. Zveřejněný seznam obsahuje údaje o většině zabitých, včetně jmen, věku a pohlaví. Mnoho obětí jsou děti, přičemž seznam zahrnuje i 169 novorozenců a stovky dalších mladších deseti let. Izrael oficiální čísla zpochybňuje, zatímco OSN potvrzuje, že palestinské údaje bývají přesné.

včera

Čech měl spolu s Američany a Španěly zavraždit Madura. Počet zadržených roste

Venezuelské úřady v úterý oznámily zadržení čtvrtého Američana, který je podezřelý z údajného spiknutí proti prezidentovi Nicolásu Madurovi.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy