O prázdninách zemřelo na silnicích 133 lidí, stejně jako loni

Praha - O letošních prázdninách dosud zemřelo podle předběžných policejních statistik na českých silnicích 133 lidí. Je to stejný počet obětí jako loni. Tragičtější byl červenec, kdy si nehody vyžádaly 74 mrtvých, v srpnu jich zatím bylo 59. Na poslední prázdninový víkend policisté kvůli návratům lidí z dovolených přichystali zvýšený počet bezpečnostních akcí. V sobotu zemřeli při nehodách tři lidé, dnes čtyři.

Samotný srpen je dosud méně tragický než ten loňský, kdy si nehody vyžádaly 63 obětí. Nejtragičtějšími dny měsíce byly 7., 17. a 25. srpen s pěti mrtvými. V měsíci naopak bylo pět dní, kdy při nehodách nezemřel nikdo. Jedna z nejvážnějších srpnových nehod se stala dnes mezi obcemi Peruc a Hřivčice na Lounsku. Zemřeli při ní tři lidé, jednadvacetiletý řidič a dva spolujezdci - dívka a chlapec narození v roce 1997.Nejtragičtějším dnem prázdnin a zároveň celého letošního roku je 31. červenec, v jehož průběhu zemřelo na silnicích devět lidí. Poslední červencový den se s devíti mrtvými zároveň řadí mezi nejtragičtější dny posledních let. Devět lidí na českých silnicích zemřelo například 9. února 2011 nebo 2. července a 4. listopadu 2010. Nejvíc lidí, a to 12, podle dostupných statistik za poslední čtyři roky zemřelo 9. července 2010.Bezpečnostní akce si o tomto víkendu organizují jednotlivá krajská policejní ředitelství. Nasazeno je až několik set policistů, kteří hlídají dopravu na hlavních tazích i u větších měst. "S největší intenzitou provozu se počítá v neděli odpoledne," řekla v pátek mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Související

Autonehoda

V únoru zemřelo při dopravních nehodách na českých silnicích 27 lidí

V únoru zemřelo při dopravních nehodách na českých silnicích 27 lidí, o dva více než loni. Od začátku roku je zemřelých dosud 65, což je o deset více než v prvních dvou měsících loňského roku. Vyplývá to z předběžných údajů, které dnes ČTK sdělila Jana Pelešková z dopravní policie. Zatím poslední smrtelná nehoda se stala v pondělí v podvečer v Poniklé na Semilsku.
Ilustrační foto

Na silnicích letos zemřelo 467 lidí, méně než v jiných letech

V Česku letos proti loňsku ubylo obětí dopravních nehod. Podle dosavadních předběžných údajů policie na silnicích zemřelo 467 lidí, číslo se ale může snížit kvůli výsledkům pitev usmrcených při listopadových nehodách. Loni si dopravní nehody v Česku vyžádaly 470 lidských životů. ČTK to dnes řekl ředitel dopravní policie Jiří Zlý. Letošek by tak mohl být dosud druhým nejméně tragickým rokem na českých silnicích za víc než 60 let policejních statistik.

Více souvisejících

Nehodovost (statistiky) Nehody aut

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy