Modernizace dálnice D1: Co ještě letos čeká řidiče?

Praha - S blížícím se koncem léta se chýlí ke konci také řada oprav na dálnicích D1 v úseku mezi Prahou a Brnem, Brnem a Vyškovem, a dálnici D2. Některé úseky se pro motoristy zpřístupní už v září, v modernizaci dálnic ale plánuje Ředitelství silnic a dálnic pokračovat i napřesrok.

Modernizace a opravy na dálnici D1 letos zpomalily dopravu na několika místech. "Probíhá rekonstrukce úseků 03, 14, 21, 25, v září bude zahájena modernizace úseku 18. Uvedeny do provozu budou letos úseky 14 a 21, oba v září. Modernizace úseků 03, 18 a 25 bude pokračovat po zimní přestávce i v roce příštím, ty byly zahájeny letos," řekl serveru EuroZprávy.cz tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Řidiči letos mohli počítat s komplikacemi v dopravě především v úsecích Hvězdonice - Ostředek na 29. - 34. kilometru ve směru na Brno,a Ostrovačice - Kývalka na 178. - 182. kiometru ve směru na Brno. Od loňského roku také letos pokračovaly práce v úsecích Větrný Jeníkov - Jihlava na 104.- 112. kilometru ve směru na Brno a Lhotka - Velká Bíteš na 153. - 162. kilometru. ŘSD také počítá s opravou dálnice v úseku Měřín - Velké Meziříčí na 134. - 141. kilometru směrem na Brno.

Řada úseků je už nyní průjezdných, na jiných nadále probíhají stavební práce a opravy. Zúžení vozovky postihne řidiče například v úseku mezi 28. - 34. kilometrem ve směru na Bohumín - PL, kde budou opravy pokračovat do 15. září, nebo mezi 154. a 162. kilometrem ve směru Bohumín - PL, kde budou opravy pokračovat do 31. srpna.

V průběhu září budou pokračovat opravy dálnice D1 také mezi Brnem a Vyškovem, a to konkrétně úsecích 204,6 – 199,3 vlevo (směr Brno) do asfaltu, 204,6 – 210,0 vpravo (směr Vyškov) do asfaltu a 215,0 – 210,0 vlevo (směr Brno) do betonu. Opravy úseku 199 - 205, z nichž některé už začaly 20. srpna, budou v rámci jednotlivých etap dokončeny v rozmezí 12. září - 2. prosince. Opravy úseku 204 – 210 budou ukončeny 12. září a úsek 210 - 215 bude dokončen 5. listopadu.

Rekonstrukce dálnice D2

Z důvodu rekonstrukce vozovky dojde také k uzavírce pravého pásu dálnice D2 v km 28,4 až 42,7 v termínu od 31. 8. do 22. 11. Z důvodu frézování a bourání vozovky a pokládky ložné a obrusné vrstvy dojde i k částečné uzavírce pravého pásu dálnice v km -0,260 – cca 1,000 a levého a pravého jízdního pruhu pravém pásu dálnice v km cca 1,000 – 3,150 v termínu 28. 8. až 17. 9., upozornilo ŘSD.

Oprava AB a CB vozovky na dálnici D2 km -0,4 - 3,2 byla dokončena 31. října, rekonstrukce CB vozovky km 19,2 - 24,4 vpravo je již dokoncš,a  a rekonstrukce CB vozovky km 28,4 - 42,7 vpravo bude dokončena 12. prosince. Aktuální informace k opravám naleznete na www.dopravniinfo.cz.

Omezení na cestě do Chorvatska

Poslední prázdninový víkend se očekává silný provoz, hlavně ve směru z Chorvatska, jelikož končí prázdniny u nás, v části Nizozemska, v Polsku, Maďarsku a Slovinsku. Řsd proto upozorňuje na kolony ve Vídni na dálnici A23.

"Na této dálnici protínající rakouskou metropolí počítejte se zdržením na jejím 10. km, kde je zúžení v obou směrech na Práterském mostě. Na stejné dálnici jsou komplikace i mezi 7. - 8. km, kvůli stavebním pracím a opět obousměrně," upozorňuje ŘSD. O Víkendu se také dají očekávat zácpy na mýtných branách před Záhřebem, a to zejména ve směru do Slovinska.

Víkendovou uzavírku také postihne dálnice u Drážďan. "Dálnice A17 vedoucí z Ústí nad Labem do Drážďan bude od páteční 18 hodiny až do nedělní 22 hodiny zcela uzavřena mezi exity Drážďany Gorbitz a Dreieck Drážďany západ (křížení s dálnicí A4)," upozorňuje ŘSD.

Očekávaná místa se silnějším provozem nebo kolonou

Rakousko: A1 okolí Salzburgu, A10 Tauernská dálnice, A11 tunel Karawanken, A12 Inntalská dálnice, A13 okolí InnsbruckuItálie: A22 Brennerská dálnice, všechny hlavní silnice v blízkosti pobřežíSlovinsko: A2 tunel Karawanken, dálnice A4 Maribor – PtujChorvatsko: A1 okolí Zagrebu, hraniční přechody se Slovinskem Macelj, Dragonja a Starod

Související

Dálnice, ilustrační foto

Modernizace D1 by měla skončit na přelomu září a října

Modernizace posledních úseků dálnice D1 skončí na přelomu září a října. Následovat budou dokončovací práce, ale již bez omezení dopravy. O prvním červencovém víkendu se D1 u Hvězdonic uzavře kvůli demolici nadjezdu, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ale v této spojitosti neočekává větší dopravní komplikace, řekli dnes ČTK ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) a generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Více souvisejících

Dálnice - Opravy na D1 řsd Dálnice

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 3 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy