Nejtragičtější víkend na silnicích: V sobotu zemřelo devět lidí

Praha - Sobotní dopravní nehody si vyžádaly devět lidských životů, což je letos dosud nejvíce v jednom dni. Umírali při nich lidé v autech, motocyklisté, chodci i cyklisté. Dosud byl nejtragičtějším dnem na českých silnicích pátek 16. června, kdy zemřelo šest lidí. Vyplývá to z předběžných policejních statistik.

V sobotu zemřelo po dvou lidech v Pardubickém a Libereckém kraji, jednu oběť si vyžádaly nehody v Karlovarském, Plzeňském, Ústeckém, Královéhradeckém a Olomouckém kraji.

Z hlediska měsíců byl letos zatím nejtragičtější květen se 42 usmrcenými. Červen však tuto statistiku přepíše; včetně soboty podle dostupných policejních čísel na silnicích zahynulo už 49 lidí. Nejméně lidí zemřelo v únoru - 28.

V sobotu zemřel sedmadvacetiletý muž na dálnici D46 u Olšan na Prostějovsku, kterého srazila dodávka. Další, jednapadesátiletý chodec nepřežil střet s nákladním automobilem na silnici druhé třídy mezi obcemi Libel a Častolovice na Rychnovsku.

Smrtelná zranění utrpěl řidič u obce Lomnice na silnici ze Sokolova směrem na Kraslice, který narazil s autem do stromu. V severních Čechách zemřeli dva motorkáři - u Provodína na Českolipsku sedmapadesátiletý motocyklista a další v Ústí nad Labem. Automobilista zahynul při dopravní nehodě mezi obcemi Spálené Poříčí a Struhaře na Plzeňsku.

Cyklista zemřel v sobotu odpoledne u Suchého vrchu v Orlických horách. Večer nepřežil střet s autem chodec u České Třebové, řekl ČTK policejní mluvčí Ondřej Zeman. Na Jablonecku zahynul večer po pádu z kola sedmapadesátiletý cyklista. "Muž pravděpodobně zemřel v důsledku pádu z elektrokola, o čemž svědčilo zranění na jeho hlavě. Cyklistickou přilbu cyklista nepoužil," řekla krajská policejní mluvčí Ivana Baláková. Okolnosti cyklistovy nehody nejsou podle ní jednoznačné. Policisté událost vyšetřují a pro upřesnění příčiny úmrtí cyklisty nařídili provést soudní pitvu.

Související

Více souvisejících

Dopravní nehody Nehody aut Nehodovost (statistiky)

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy