Při nehodách letos zemřelo 507 lidí

Praha - Při dopravních nehodách v Česku letos podle předběžných policejních údajů zemřelo 507 lidí. Pokud se toto číslo potvrdí, bude to nejpříznivější výsledek od roku 1961, kdy policie zavedla ucelenou statistiku.

Vyplývá to z informací ředitele dopravní policie Tomáše Lercha. Loni bylo obětí nehod v Česku 545. Definitivní statistiku a detailní analýzu nehodovosti za rok 2017 policie zveřejní 5. ledna.

Nejtragičtějším měsícem končícího roku byl červen, kdy na českých silnicích vyhaslo 63 životů. Naopak nejpříznivější bilanci měl únor s 26 oběťmi.

Nejhorším dnem končícího roku na českých silnicích byl 24. červen, kdy při nehodách přišlo o život devět osob. Následoval 16. červenec se sedmi oběťmi.

V prosinci zatím policisté zaznamenali následkem nehod 43 úmrtí, loni bylo usmrcených v posledním měsíci roku o osm více. Bilanci ještě můžou zhoršit dnešní silvestrovské odpoledne a večer.

Před rokem 2008 se počet obětí havárií v Česku pohyboval nad jedním tisícem. Nejvíce lidí zemřelo na silnicích v roce 1969, kdy si nehody vyžádaly 1758 obětí. V porevoluční historii země byl nejhorší rok 1994, kdy nehody ukončily život 1473 lidí.

Související

Více souvisejících

Dopravní nehody Nehody aut Nehodovost (statistiky)

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

USA viní Čínu z podpory války proti Ukrajině. Pomáháte obcházet sankce, tvrdí Britové

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Londýn chce podle jeho slov spolupracovat se zeměmi tohoto regionu, aby s tím skoncoval. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy