Pražští taxikáři opět protestují, už jim vadí i Taxify

Praha - Čtyři pražské dispečinky taxislužeb plánují zatím do příštího pátku každodenně hodinu protestovat u magistrátu. Chtějí hlavní město přimět, aby plně využívalo možnosti postihu řidičů, kteří jezdí pro alternativní přepravce typu Uber a Taxify.

Dnes kolem budovy magistrátu kroužily mezi 14:00 a 15:00 desítky taxíků a troubily, podobný protest se odehrál už v předchozích dvou dnech. ČTK to řekl majitel firmy AAA radiotaxi Jiří Kvasnička.

Policie na protest dohlížela. "Akce, jejíž svolavatel říkal, že potrvá asi hodinu, což dodrželi, dnes probíhala. Auta jezdila kolem magistrátu. My jsme nezaznamenali nic, co by si zasloužilo okamžitý, nebo dokonce důrazný zásah či zákrok," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Protesty podle Kvasničky pořádají společně AAA radiotaxi, City taxi, Profitaxi a letištní řidiči. "Nejde nám o to zacpávat Prahu, ale spíš jsme zvolili takovou gándhíovskou formu, aby se o nás vědělo," řekl. V akcích, kterých se účastní do stovky řidičů, aby se do ulic kolem magistrátu vešli, chtějí firmy pokračovat ve všedních dnech vždy mezi 14:00 a 15:00 zatím do příštího pátku. "Chceme, aby magistrát, cizinecká policie, městská policie se opřely o zákon při výkonu své služby," podotkl Kvasnička.

Poukázal na pět měsíců platný nový zákon o silniční dopravě, který umožňuje ukládat nelegálním taxikářům pokutu až 100.000 korun nebo kauce. Na úterním jednání ve sněmovním podvýboru pro dopravu přitom podle Kvasničky taxikáři dostali informaci, že v Praze od října padla jedna pokuta ve výši 100.000 korun a dohromady byly uloženy sankce za 250.000 Kč. "Nám to připadá jako výsměch v okamžiku, kdy po Praze jezdí 2000 černých taxikářů, kteří neplatí daně, nemají registrovaná vozidla a poškozují ekonomiku státu," dodal.

Související

Letiště Václava Havla Praha

Oficiální taxislužbou pražského letiště bude Uber, garantuje cenu jízdy předem

Taxislužbu na Letišti Václava Havla Praha bude od jara příštího roku nově provozovat společnost Uber. Zvítězila v koncesním řízení, do kterého se přihlásili dva uchazeči. Uber v něm garantoval pevně stanovenou cenu jízdy předem či zajištění dopravní obslužnosti v režimu 24 hodin denně. ČTK dnes o tom informovala mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Dosud provozují smluvní taxislužbu na letišti společnosti TAXI Praha a FIX.

Více souvisejících

Taxi protest taxikářů proti Uber (Praha 9.2.2018)

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy