Drábku, jsi horší než Goebbles, syčel Škromach

Praha - V pořadu Otázky Václava Moravce to v neděli jiskřilo. Senátor a bývalý ministr práce Zdeněk Škromach (ČSSD) tam nynějšího ministra Jaromíra Drábka (TOP 09) obvinil, že se chová hůře než válečný zločinec a nacista Joseph Goebbles.

"Goebbels by proti vám pobledl v hlásání nepravd a lží, zahráváte si s životy a osudy lidí," obvinil ministra práce a sociálních věcí Škromach.Útočil na něho kvůli vyplácení sociálních dávek. Drábek celou agendu od 1. ledna přesunul pouze na úřady práce a ty tak celý měsíc nestíhaly. Drábek ovšem stále zatvrzele opakuje, že všechno je v pořádku a dávky se k potřebným dostanou a dostaly včas. Za drobná pochybení a problémy, které se vyskytly, ale vyhodil několik svých podřízených."Říkáte, že nastaly drobné chyby, nemáte pravdu. Zaměstnance pomlouváte a nejste schopni vytvořit podmínky," vrčel Škromach.Drábek, který s ním seděl v televizním studiu, však zůstal klidný a útok nechal bez komentáře. Naopak se znovu pokoušel vysvětlit, že celý systém funguje, jak má. "Je skutečností, že v prvních dvou týdnech byly některé dávky vyplaceny duplicitně, ale ten počet je hluboko pod jedním promile. Je to několik desítek případů z 1,5 milionu dávek," řekl v Otázkách Václava Moravce.

Související

Soud, ilustrační foto

Šiška osvobozen v kauze firmy Atos. Mohl jen hučet do Drábka, řekla soudkyně

Soud dnes zprostil někdejšího prvního náměstka ministerstva práce Vladimíra Šišku i bývalé šéfy IT odboru Milana Hojera a René Pitáka obžaloby v kauze zneužití pravomoci ve prospěch firmy Atos. Obžaloba mužům vytýkala, že společnosti zadali zakázku bez výběrového řízení. Soudkyně se jich zastala s tím, že tehdejší vláda Petra Nečase (ODS) rozdala úkoly v takových termínech, které reálně nešly zvládnout. Verdikt není pravomocný.
Jaromír Drábek /TOP 09/

Žalobce zrušil stíhání exministra Drábka

Praha - Státní zástupce zrušil stíhání bývalého ministra práce Jaromíra Drábka (TOP 09) a jeho náměstka Vladimíra Šišky z přípravy dotačního podvodu a zneužití pravomoci při transformaci Fondu dalšího vzdělávání (FDV). Podle Šiškova obhájce Tomáše Sokola to znamená definitivní konec kauzy, v níž byli obviněni celkem tři lidé. Informuje o tom Ekonomický deník. Šiška byl trestně stíhán v několika dalších kauzách, loni mu odvolací soud snížil trest za zmanipulování zakázky na výplatu dávek na čtyři roky vězení.

Více souvisejících

Jaromír Drábek

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy