Velkohubost Zemana, génius podprůměrnosti... Komentátor se pustil do prezidenta

Praha - Publicista a politický komentátor Miroslav Macek se ve svých pravidelných glosách zaměřil na spor o autorství textu loňské amnestie, který skončil v pondělí u pražského městského soudu smírem. Za vše podle něj může "velkohubost Miloše Zemana".

Spor o autorství loňské amnestie bývalého prezidenta Václava Klause skončil u pražského městského soudu smírem. Bývalý hradní právník Pavel Hasenkopf se shodl s právním zástupcem prezidentské kanceláře, prezidenta Miloše Zemana a jeho kancléře na textu, který "uvede na pravou míru", že Hasenkopf není autorem amnestie.

Spory ale nekončí a podle Macka začínají být tyto právnické piruety mezi bývalým právním poradcem Václoava Klause Pavlem Hasenkopfem a současnými obyvateli pražského Hradu v čele s prezidentem Milošem Zemanem poněkud nepřehledné.

"Takže pro stručnost: za vše může velkohubost Miloše Zemana, který často papouškuje to, co zaslechl od svých spolupracovníků, aniž by si ověřil zda je to pravda, polopravda nebo čirá lež," udeřil na svém webu Viditelný Macek bez obalu komentátor.

"Znám to z vlastní zkušenosti, když mne před drahnými roky osočil v televizi, že jsem vytuneloval Knižní velkoobchod, což mu zřejmě nakukal Pavel Rychetský (jak prozradil sám Zeman), tehdy právní zástupce věřitelů bývalého předprivatizačního vedení KV. Po soudním procesu se mi pak musel Zeman veřejně v televizi omluvit," pokačuje Macek.

"Nicméně, jak je vidět, nic nového se v toku času nenaučil a nic starého nezapomněl. Je to holt stále ten stejný genius podprůměrnosti," dodává komentátor.

Macek následně glosoval zrušení třicetikorunových poplatků v lékárnách, keré se zřejmě budou od příštího roku kompenzovat lehkým navýšením marže, což uvedl ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) v České televizi v pořadu Otázky Václava Moravce. "Voliči současné vládní koalice, radujte se! Vláda vám nevytáhne 30 korun z pravé kapsy, ale z levé!" dodal Macek.

Související

Václav Klaus

Proč ODS doopravdy vyloučila Klause mladšího? Exprezident Klaus se dopálil. A není jediný

Vedení ODS se definitivně zbavilo Václava Klause mladšího. Poslanecký klub před pár dny uvedl, že Klaus dlouhodobě poškozuje stanu a vyzval jej proto k odchodu, to ale poslanec odmítl. Nakonec byl vyloučen. Svého syna se zastal exprezident Václav Klaus i jeden ze zakladatelů ODS Miroslav Macek. Naopak expředseda strany Miroslav Topolánek se domnívá, že Petr Fiala jinou možnost ani neměl.

Více souvisejících

Miroslav Macek Miloš Zeman Pavel Hasenkopf

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

Ukrajinští vojáci zadržují útok ruských sil poblíž obce Bilohorivka

Ukrajina v pondělí oznámila, že její vojáci zadržují útok ruských sil poblíž obce Bilohorivka v Luhanské oblasti na východě Ukrajiny. Rusko přitom tvrdí, že má obec pod kontrolou, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy