Stropnický bojuje s developery. S jedním se ale spojil

Praha - Matěj Stropnický /SZ/ má plnou pusu řečí o boji s developery. Nakonec ale v klidu šel na stejnou kandidátku s předsedou představenstva developerské společnosti Multiprojekt Group Petrem Hejmou. Ambice dostat se na magistrát je evidentně silnější a ideové rozdíly jsou stranou.

Matěj Stropnický, respektive celá Strana zelených velmi ostře vystupují proti developerům. V magistrátních volbách se ale zelení spojili s lidovci a Starosty. Kandidátku vede zelený Petr Štěpánek, Stropnický je na jedenáctém místě.

Petr Hejma je až na 26. místě. Jeho zvolení je tak málo pravděpodobné, i tak to ale vrhá na celou kandidátku stín pochybností. Vypadá to totiž, že jde jen o účelové spojení pro zisk mandátů. Na podivné spojenectví zelených s developerem upozornil server Novinky.cz.

S developerem je spojena i druhá strana, se kterou se Stropnický a spol. spojili. Lidovce sponzoruje Luděk Sekyra, který vlastní developerskou firmu Sekyra group real estate. Jeho firma se měla podílet na zbourání žižkovského nákladového nádraží. Proti tomu zelení aktivně bojovali.

Související

Matěj Stropnický

MPSV vyplatilo poradcům přes 4 miliony, Stropnický mezi nimi není

Ministerstvo práce vyplatilo v prvním pololetí za poradenské služby přes 4,2 milionu korun. Většinu sumy dostaly právní kanceláře hlavně kvůli řešení zakázek na informační systémy, zbývající zhruba desetinu peněz si rozdělili čtyři poradci ministryně Jany Maláčové (ČSSD). Vyplývá to ze seznamu na webu úřadu.
Jana Maláčová (ČSSD)

Maláčová se zúčastní dalších kontrol firem

Ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) se chce v příštích týdnech účastnit dalších kontrol ve firmách. Podle ní její přítomnost při inspekčních akcích zvyšuje zájem o téma pracovních podmínek. Řekla to dnes novinářům. Uvedla, že její poradce Matěj Stropnický má pracovní agendu na starosti a přesvědčuje se o situaci v praxi.

Více souvisejících

Matěj Stropnický developeři Strana zelených

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 7 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy