Krampol se rozjel: Manažeři to jen zku**í a pak ještě dostanou zlaté padáky

ROZHOVOR - Na Jiřího Krampola redaktoři serveru EuroZprávy.cz narazili v muzeu voskových figurím Grévin, kde odhaloval nové sochy Martiny Navrátilové a Jaromíra Jágra. A právě o Jágrovi jsme si začali povídat. Tím to ale neskončilo. Známý moderátor ostře kritizoval manažery i politiky.

Líbí se vám muzea voskových figurín?

Jak kde. Musí to mít nápad. Pamatuji si, jak jsme ještě za minulého režimu poprvé vyjeli za hranice. Navštívili jsme muzeum Madame Tussaud a byli jsme z toho úplně odvázaní, protože nic takového tady nebylo. Dnes je to všude a zájem opadl. Tady se mi ale líbí, protože to má nápad. Je to skvěle stylizované.

Vy se znáte s Jaromírem Jágrem. Ten tu má také svou sochu...

Já se znám s Jaromírem od jeho čtrnácti let, kdy chodil na Kladně cvičit. Několikrát jsme ho měli v pořadu se Šimkem, který ho znal velmi dobře.

V posledních letech fanoušci řeší, zda by měl ještě hrát za národní tým, nebo by to měl přepustit mladším.

Jestli má hrát? Tady platí, co říká Karel Gott: Jestli přijdu do haly, kde je 18 tisíc lidí, tak proč bych nezpíval. A to samé je to s Jágrem. Jestli pořád dává góly a bruslí jako ve třiceti, tak proč by neměl hrát? Navíc věk je pouze přibližné určení stáří.

Když jsme už u Jágra, nemohu se nezeptat, co říkáte na názory, že vrcholoví sportovci mnohdy pobírají za své výkony miliony a přitom si to nezaslouží?

To jednou řekl krásnou věc Petr Nárožný: Stejně jako Kanaďanům nadělil umění hrát hokej, tak Čechům nadělil závist. Ta závist, to je odvěký. Jestli někdo vstoupí na led a vstřelí gól, tak ať mu dají klidně miliardu a když jim to někdo závidí, tak ať na led vleze taky a též vstřelí gól. Ale nemůžete srovnávat, že jeden dělá tohle a má z toho málo, a jiný zase to a má z toho peněz hodně. Jsou tu miliardy těch, co vydělávají málo a je tady pár lidí, kteří něco dokázali.

Opravdu všichni si ty velké peníze zaslouží?

Je samozřejmě spousta profesí, kde lidé berou opravdu hodně a nezaslouží si to a dostávají peníze za nic. Já mám doslova alergii na takzvané manažery. Ti nemají žádnou školu, nemají žádné vzdělání a nejsou ničím vyučení. Nevím, jak se k tomu dostali a na co šáhnout, to se nedá říct jinak, zk**ví. A místo toho, aby ho za to vyrazili, tak mu ještě dají zlatý padák.

Poslední otázka bude z trochu jiného soudku. V pátek se otevřou volební místnosti a začnou komunální volby. Vy žijete v centru Prahy. Půjdete také vhodit svůj hlas?

Já nad tím přemýšlím. Upřímně řečeno, jsem velice skeptický. Ti lidé nevědí, koho volit. Lidé by k volbám chodili, ale zatím je všichni zklamali. Vždycky nějaká strana něco naslibovala a pak to nedodržela. Navíc klamou. Jeden říká, že je pravičák a pak zjistíte, že byl místopředseda komunistické strany. Byla taková doba, tak asi musel být. Ale proč říká, že je pravičák? Vždyť to není pravda.

Související

Více souvisejících

Jiří Krampol Komunální volby

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Zdroj: Petr Nutil

Další zprávy