Boj zemanovců s médii pokračuje. Tentokrát jsou na mušce demonstranti

Praha - Senátor a předseda Strany práv občanů Jan Veleba se opět ohradil proti práci médií. Ta prý neobjektivně a manipulativně informovala o akci, která se odehrála na podporu prezidenta Miloše Zemana. V tiskové zprávě Veleba také zkritizoval házení vajec, kterým dali lidé najevo nespokojenost s prezidentem.

Veleba si myslí, že mnozí odmítají ctít principy demokracie a snaží se jí manipulovat. Naráží tím na demonstrace proti prezidentovi, které proběhly 17. listopadu.

"Způsob, jakým vystoupili zfanatizovaní demonstranti na Albertově proti prezidentu republiky Miloši Zemanovi za přítomnosti čtyř dalších prezidentů, je v novodobých dějinách České republiky naprosto bezprecedentní, otřesný a ostudný," míní.

"Házet po prezidentovi, který má sníženou pohyblivost, vejce a další předměty pokládám za projev cynismu, mravní dezintegrity a zbabělosti," píše Veleba s tím, že tato akce poškodila zemi a vrhá na český národ špatné světlo. Také mu vadí, že se téměř nikdo z politiků proti útoku dostatečně nevymezil.

Způsob, jakým média informovala o akci na podporu Miloše Zemana na pražském Klárově, je podle Veleby manipulativní. Média prý informovala pouze o několika desítkách přítomných, zatímco Veleba tvrdí, že jich bylo několik stovek.

"Proč tato zavádějící manipulace? Komu vyhovuje? Kdo píše zadání? A ptám se dále a hlavně: Proč máme platit koncesionářské poplatky, když Česká televize zcela zjevně a delší dobu neplní svoji veřejnoprávní funkci?" píše.

Mediální štvanice na prezidenta, o kterých Veleba mluvil již dříve, se podle něj nyní proměnily ve fyzické útoky. Dostává prý množství ohlasů, díky kterým ví, že protiprezidentské protesty nebyly vyjádřením většinového názoru.

"Naopak, mlčící většina, 'méně kulturní část národa, která volila Zemana', jak uvedl ve veřejnoprávní televizi poslanec Gazdík (STAN), má názor úplně jiný. Jenom je třeba, aby ho dala veřejně najevo, aby se probudila, než naši zemi manipulátoři zavedou tam, odkud je návrat obtížný," míní.

"Sečteno a podtrženo – prezidenta republiky, kterého si zvolil český lid, je třeba bránit. Je třeba probudit mlčící většinu!" dodává.

Související

Jan Veleba

Zeman a Veleba truchlí: Čuba (†83) byl světoznámá osobnost, ať je mu moravská země lehká

Ve věku 83 zemřel bývalý senátor za Stranu práv občanů (SPO) a hlavní představitel někdejšího slavného JZD Slušovice František Čuba. Informaci potvrdil ČTK jeho blízký spolupracovník a bývalý předseda SPO Jan Veleba. František Čuba byl za SPO do Senátu zvolen za Zlínský kraj na roky 2014 až říjen 2020. Mandátu se ale vzdal v únoru 2018 po dlouhodobé absenci kvůli nemoci. V Senátu se neobjevoval od konce srpna 2016.

Více souvisejících

Jan Veleba Miloš Zeman 17. listopad

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 8 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 8 hodinami

Blinken kritizuje Izrael: Zabíjíte civilisty, ale vůdce Hamásu jste neutralizovat nedokázali

Americký ministr zahraničí Antony Blinken v neděli kritizoval postup Izraele ve válce v Pásmu Gazy. Izraelská taktika podle něj způsobila velký počet civilních obětí, ale nedokázala neutralizovat vůdce hnutí Hamás. Informuje o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy