Semelová má kvůli svým výrokům opět problém

Praha - Je tomu již více než rok, kdy komunistická poslankyně Marta Semelová v pořadu Hyde Park v ČT24 uvedla řadu kontroverzních výroků, například na adresu Milady Horákové či Vasila Biľaka. Kauza ale pokračuje a zapojil se do ní i předseda kontrolního výboru zastupitelstva v Brně-Bohunicích Michal Kincl (TOP 09).

Kincl podle informací serveru Týden.cz vyzval kontrolní výbor zastupitelstva hlavního města Prahy (KV ZHMP), aby Semelovou odvolal ze školského výboru, protože porušila zákon o obcích a etický kodex zastupitele. "Po zhlédnutí předmětného pořadu (oznamovatel) pocítil strach a úzkost z možné restaurace zločinného totalitního komunistického režimu. Takovým jednáním bylo tedy závažným způsobem zasaženo do morální integrity oznamovatele," píše v odůvodnění, které má server k dispozici.

Semelové dále vyčítá, že uvádí občany v omyl nepravdivými výroky o StB, vyčítá jí bagatelizaci počtu obětí komunistů nebo úvahy o tom, že proces s Miladou Horákovou nebyl zmanipulovaný. Nesouhlasí ani s názorem, že Vasil Biľak byl pozitivní postavou československých dějin.

Kincl na základě zákona o obcích, který zastupitele zavazuje "vystupovat tak, aby nebyla ohrožena vážnost jejich funkce", a etického kodexu zastupitelů hlavního města tvrdí, že není možné, aby "volený zastupitel ZHMP v televizním vysílání veřejně adoroval činnost totalitního režimu a prokazatelně lhal." "Nechť KV ZHMP navrhne ZHMP odvolat paní Mgr. Martu Semelovou jako členku Výboru pro výchovu a vzdělávání," navrhuje Kincl.

Semelová byla hostem pořadu Hyde park, kde hovořila například o procesu s Miladou Horákovou. Uvedla, že silně pochybuje o vynucenosti jejího přiznání. Autorům oznámení vadí ale i další výroky. "Když sleduju, kdo byl takzvanou obětí komunistického režimu, tak to kolikrát vypadá, že obětí je víc, než má tato země obyvatel. Takže ta čísla jsou značně nadsazená," prohlásila poslankyně.

Semelová v průběhu pořadu několikrát prohlásila, že údaje o socialismu jsou značně přehnané. "Pořád se mluví o tisících lidí," reagovala na skutečnost, že lidé nemohli za komunismu kvůli politickým či náboženským důvodům studovat. "Je možné, že takový případ byl, já nikoho takového ale neznám," prohlásila.

Související

KSČM Komentář

Komunisté zase velí zemi. I když se neoslovujeme soudruhu a major Zeman nezáří z obrazovky

KOMENTÁŘ – Po zemi se opět rozlila rudá barva, která diktuje, jak národ bude žít. Komunisté bohužel opět převzali moc nad republikou, i když se tváříme, že nám nevládnou. Z kabinetu Andreje Babiše si KSČM udělala své rukojmí, které plní, co jim nadiktují. Jinak by sestava ze Strakovy akademie nic neprosadila. Stala se pouhými loutkami v rukou bolševiků, kteří zvláště v koronavirové pandemii rozhodují o dění ve státě, jemuž velí. A tak rozkazují, kdy žáci půjdou do školy, anebo že ožebračí armádu o deset miliard. Nikdy se nevyplatí je podceňovat, stále jsou nebezpeční. Už jen tím, že stále existují a nejsou postaveni mimo zákon.

Více souvisejících

Marta Semelová

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy