KOMENTÁŘ | Komunisté zase velí zemi. I když se neoslovujeme soudruhu a major Zeman nezáří z obrazovky

KOMENTÁŘ – Po zemi se opět rozlila rudá barva, která diktuje, jak národ bude žít. Komunisté bohužel opět převzali moc nad republikou, i když se tváříme, že nám nevládnou. Z kabinetu Andreje Babiše si KSČM udělala své rukojmí, které plní, co jim nadiktují. Jinak by sestava ze Strakovy akademie nic neprosadila. Stala se pouhými loutkami v rukou bolševiků, kteří zvláště v koronavirové pandemii rozhodují o dění ve státě, jemuž velí. A tak rozkazují, kdy žáci půjdou do školy, anebo že ožebračí armádu o deset miliard. Nikdy se nevyplatí je podceňovat, stále jsou nebezpeční. Už jen tím, že stále existují a nejsou postaveni mimo zákon.

Plíživě se vracíme před rok 1989. Sice se neoslovujeme titulem soudruhu či soudružko a zatím stále můžeme veřejně prezentovat své názory, ale o klíčových věcech v zemi rozhodují komunisté, kteří de facto všemu velí. Jednatřicet let po sametové revoluci proletariát diktuje, jak budeme žít, a to nejen během koronavirové pandemie. Menšinová vláda složená z hnutí ANO a ČSSD se musí o bolševickou podporu opírat. Pokud by s nimi nehandlovala, všechny její návrhy by skončily v troskách.

I pan premiér chce mít hezké pololetní vysvědčení

A tak než něco kabinet vyřkne, musí se provést ústupky straně, která popravila 248 lidí, včetně Milady Horákové. Přidáním jednoho písmena do svého názvu se zodpovědnosti za nelidské činy KSČM nezbavila. Zvláště když ve svém středu mají mlátičku z Pohotovostního pluku Veřejné bezpečnosti Zdeňka Ondráčka či stalinistku Martu Semelovou.

Komunisté svoji sílu předvedli zejména při prosincovém schvalování rozpočtu, který představuje dokonalý thriller. Podpořili jej pouze za cenu, že vláda ožebračí armádu o deset miliard korun. Bolševici tak jasně dali najevo, jak je neustále sžírá, že jsme členy severoatlantické aliance NATO, a proto dělají maximum pro to, aby vojsko oslabilo. Rusko jim ještě teď musí tleskat.  Armáda prý o peníze přijde jen dočasně, ale dočasně jsme tady měli okupační vojska v čele s Rudou armádou a jejich pobyt trval téměř třiadvacet let, než generál Vorobjov v červnu 1991 naposledy zasalutoval na kbelském letišti.

Zatím ale armáda z deseti miliard doposud neviděla ani korunu a v dohledné době to na žádnou změnu nevypadá. Blíží se totiž tradiční půlroční bilancování, kdy komunisté budou hodnotit, jak se jim vyplácí tolerance vlády. KSČM už naznačila, že pokud finance zamíří na účet armádě, ukončí spolupráci. A i pan premiér Babiš chce mít hezké pololetní vysvědčení jako většina žáků a studentů, které mají dostat na sklonku měsíce.

Komunisté si rovněž vydupali, že část žáků nastoupí do škol, jinak by nekývli na prodloužení nouzového stavu. A tak školáci i maturanti se půjdou vzdělávat i tehdy, pokud protiepidemický systém (PES) dosáhne nejrizikovějšího stupně číslo pět. Na zdraví přeci nezáleží. Pro vládu je prostě hlavní být s komunisty za dobře. Původně přitom Andrej Babiš rezolutně jakékoli náznaky rozvolňování striktně odmítal. Pak se ale ozvala rudá levice a vše bylo jinak. Kabinet potřeboval prodloužit nouzový stav, během něhož se snáze vládne.

Nemůžeme si nic nalhávat a musíme se podívat tvrdé realitě do očí. České republice nyní nevládne kabinet Andreje Babiše, o epidemických opatření nerozhoduje ministerstvo zdravotnictví, ale vše řídí ideologická KSČM a její lidé bez morálky a charakteru. Babiš se nestydí jít jim ve všem na ruku, i když například před schválením rozpočtu jasně prohlásil, že nikdy nedopustí, aby armáda přišla o deset miliard korun. Nakonec se podvolil, a tak je to v jeho vztahu s komunisty se vším. Co ale také čekat od premiéra, který se zapletl s StB a byl členem vražedné a zločinecké KSČ.

Volby nás snad rudého zla konečně zbaví

Naprosto utopicky nyní vyznívá scénka z televizního pořadu Možná přijde i kouzelník, v němž Jiří Lábus jako učitel vysvětluje ve scénce hodina dějepisu Oldřichu Kaiserovi, alias Karolíně Kaiserové, že komunisté jsou ti lidé, na které se minulou neděli byli dívat v přírodní rezervaci. Oba komici stejně jako demokraticky smýšlející lidé tehdy vůbec netušili, že v roce 2021 se komunisté dostano opět k moci. Tehdy lidé v divadle i u televize slzeli smíchy. Nyní většina opět slzí, ale smutkem i žalem.

Jestliže společnost zneklidnila včerejší šarvátka nezařazeného poslance Lubomíra Volného na půdě Sněmovny, měla by populace být stejně intenzivně znepokojena tím, kdo ve skutečnosti řídí stát. Draze platíme za chybu, že komunisté nebyli po Listopadu postaveni mimo zákon. Byť i někteří chartisté tvrdí, že by šlo téměř o nemožný legislativní proces, měla se tehdy nastupující garnitura o jejich zákaz postarat. Paradoxně je ale možné, že letos, kdy si strana, po jejímž bestiálním řádění se české duše ještě nezhojily, připomene sto let své existence, skončí v parlamentních volbách pod pětiprocentní hranicí. Pak by se země zbavila jednoho velkého, rudého zla, které zničilo nejeden osud jejich odpůrců.

Do parlamentních voleb ale budeme i nadále svědky ubohého patolízalství i nadbíhání komunistům, aby vláda Andreje Babiše mohla pod dozorem soudruhů prosazovat své návrhy. Babiš pro udržení své moci udělá cokoli, spolčí se i s ďáblem. A tak není zase až takovou utopií, že ministerský předseda jim klidně může kývnout i na povolání ozbrojené pěsti dělnické třídy jménem Lidové milice, pokud něco od komunistů bude zase potřebovat něco posvětit. Anebo postačí, když jim nabídne, že v hlavním vysílacím čase poběží na všech televizích propagandistický seriál 30 případů majora Zemana?

Související

Vladimir Putin Komentář

Putin vládnoucí dalších šest let je nebezpečím pro Rusko i svět. I Češi se na to musí připravit

Současný ruský prezident Vladimir Putin může po víkendových volbách setrvat na svém postu dalších šest let. Pokud bude kandidovat i v roce 2030, tak jeho panování potrvá až do 2036. Je to scénář, jenž si málokterý jiný politik na světě může dovolit jen přehrát v hlavě. Co ale jedno, případně dvě další funkční období Putina jako prezidenta mohou přinést?
NATO Komentář

25 let Česka v NATO. Členství nebylo samozřejmostí, umožnil jej vývoj v Rusku

Česká republika je rovné čtvrtstoletí součástí NATO. Výročí našeho vstupu je pravidelně oslavováno, zařadilo se mezi tradičně připomínaná výročí. Pro mnohé šlo o první skutečně hmatatelný krok na cestě „zpět do Evropy“, jak bývala eufemisticky nazývána transformace společensko-politického zřízení a zahraniční politiky po pádu diktatury KSČ. Členství v alianci mělo symbolickou i praktickou rovinu. Česko – spolu s Polskem a Maďarskem – se zařadilo do pomyslného elitního klubu západních zemí, institucionalizovalo svou polistopadovou mezinárodní orientaci. Zároveň získalo kýžené bezpečnostní garance ze strany tehdy jediné supervelmoci, Spojených států. Neměli bychom ale zapomínat, že takový výsledek nebyl předem daný.

Více souvisejících

komentář KSČM komunisté politika Vláda ČR Andrej Babiš Zdeněk Ondráček Marta Semelová Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

Petr Fiala (ODS)

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

včera

včera

včera

Ukrajinské tajné služby přiznaly atentáty na spolupracovníky Kremlu zodpovědné za válečné zločiny

Ukrajinské tajné služby vykonávají atentáty na lidi zodpovědné za válečné zločiny a útoky proti ukrajinským občanům. V rozhovoru pro soukromou ukrajinskou televizní stanici ICTV to řekl šéf Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) Vasyl Maluk.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy