Sex a...? Unikátní důvody, proč se stát členkou Svobodných

Praha - Strana svobodných občanů má smysl pro humor a neskrývá ho ani na vysokých postech. Místopředsedkyně pražského sdružení Svobodných Ester Kaplánková zveřejnila 15 důvodů, proč se stát členkou Svobodných, a ty se díky svému nadhledu a vtipu okamžitě začaly šířit po internetu.

"Stala jsem se členkou Strany svobodných občanů, protože už mi nestačilo pasivně jít jednou za čas k volbám, a pak se 4 roky jen dívat, co ten člověk dělá a jestli vůbec něco dělá. Tedy v tom lepším případě, v horším vůbec zvolen nebyl. Hlavní důvod byl začít budovat lepší zemi pro sebe a hlavně pro svoji rodinu. Nakonec jsem zjistila, že těch důvodů je tu mnohem víc a můžou být i docela příjemné," píše úvodem Kaplánková a přidává 15 důvodů, které by měly přimět každou ženu, aby se stala členkou strany:

Máte možnost být svobodná, i když jste zadaná a ještě při tom udělat něco pro tuto zemi. Opravdu vás to přiměje se začít zajímat o veřejné dění.
Seznámíte se se spoustou mužů. Seznámíte se se spoustou atraktivních mužů.
Poprvé v životě zažijete pocit, že vám muži naslouchají. Nikde jinde neuslyšíte na svoji adresu tolik lichotek a milých poklon, jako ve straně, kde je žen jen 10 %, a to i když si zrovna připadáte jako úplná obluda.
Už nikdy si nebudete muset sama oblékat kabát nebo otvírat dveře. Libertariáni jsou neskutečně dobří v posteli. Na Svobodných akcích nebudete muset stát frontu na toaletu, budete tam jediná žena a získáte na celý večer své vlastní WC. Nikde neobdržíte tolik milých pozvání kamkoliv jako ve Svobodných.
Dost často nebudete muset zaplatit svoji útratu a občas dokonce ani taxi. Upevníte vztah se svým manželem, protože budete mít výčitky svědomí ze zanedbávání domácnosti a s úsměvem odvezete auto do servisu bez komentáře, že ženy se nevdávají, aby jezdily do servisu.
Po půl roce ve Svobodných se ihned můžete nechat zvolit krajskou místopředsedkyní a ke své kandidatuře uslyšíte spousty slov podpory. Při kampani se podíváte do nejvzdálenějších koutů vašeho kraje a potkáte tam lidi, co vám rozumí.
Poznáte Petra Macha a to je ten nejlepší důvod!

Co vy na to? Zaujal vás některý z důvodů?

Související

Češi hlasují v komunálních volbách

Kampaň před eurovolbami? Až na výjimky je netransparentní

Kampaň před nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu je až na výjimky netransparentní, většina politických stran zveřejňuje údaje o finančních a personálních otázkách laxně a zákonnou povinnost vést transparentní volební účty splnila jen formálně. Nevládní organizace Transparency International ČR (TI ČR) to dnes uvedla v tiskové zprávě na základě monitoringu 11 kandidujících uskupení. Otevřeně se k voličům podle ní staví jen Piráti, KDU-ČSL a Spojenci pro Evropu, kterou tvoří TOP 09 a STAN. Zcela netransparentně si podle autorů studie počínalo hnutí SPD - Tomio Okamura, které odmítalo sdělit informace i o celkovém rozpočtu své kampaně.
Ilustrační foto

Svobodní kritizují Evropskou Unii, pro Česko je prý nevýhodná

Účastníci asi padesátičlenného průvodu příznivců Svobodných dnes v Praze kritizovali Evropskou unii. Strana hovoří vystoupení ČR z EU, Česko podle ní na členství prodělává. Zástupci strany při průvodu z náměstí Republiky k Pražskému hradu rozdávali lidem improvizované účtenky, podle nichž je Česko kvůli členství v EU ve ztrátě 1,7 bilionu korun. Podle údajů ministerstva financí naopak republika do konce loňského roku získala z rozpočtu EU zhruba 1,31 bilionu korun, zatímco do rozpočtu unie poslala 565 miliard korun. Celkem tak ČR získala z EU o 741,3 miliardy korun víc, než zaplatila, uvedlo ministerstvo.

Více souvisejících

strana svobodných občanů svobodní

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy