Ze Škromacha mi běhá mráz po zádech, přiznala komunistka

Praha – Místopředsedkyně KSČM Miroslava Vostrá se pustila do Zdeňka Škromacha. Rozzlobila ji jeho slova pro MF Dnes. Když ptáčka lapají, hodně mu slibují, komentuje komunistka obrat v rétorice sociálního demokrata.

„Ať už to byli homosexuálové nebo otázky migrace, je to problém. Problémem byla také velká očekávání ohledně řešení církevních restitucí. Ano, je potřeba i tyto záležitosti řešit, ale pro vítězství je potřeba soustředit se na ty skupiny, které sociální demokracie tradičně oslovovala," uvedl v rozhovoru Škromach.

Toto vyjádření rozzlobilo Miroslavu Vostrou, která to považuje za jasné porušení předvolebních slibů ČSSD. „Dá se říci, že senátor se chce soustředit na skupiny občanů, které jsou pro ně k oslovení tradiční. Z jeho vyjádření až běhá mráz po zádech," přiznala komunistka, která zároveň dodala, že celá země si ještě pamatuje hlavní motto ČSSD při kampani do Poslanecké sněmovny.

„Restituce se objevovaly v každé druhé větě a mnozí z nás se těšili, že nedojde k masivnímu vydávání pozemků, lesů, budov či historických památek. Tyto nároky jsou v některých případech sporné a končí u soudů," říká Vostrá, která si podle svých slov pamatuje, jak ve sněmovně při kampani sociální demokraté mávali transparenty s nápisem „Zastavme restituce".

Podle komunistky se toto vyjádření dá velmi snadno interpretovat. „Dalo by se říct, chceme být v Senátu, parlamentu, krajích a použijeme vše, co zapůsobí na lidi. A pak už pomalu couváme od svých slibů a nám ostatním nezbývá, než jen nevěřícně kroutit hlavou," rýpla si do Škromacha místopředsedkyně KSČM.

Související

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie

Poslanci řeší rozpočet. Navrhli přesuny za téměř 280 miliard korun

Poslanci ve dnešním druhém čtení návrhu státního rozpočtu na příští rok navrhli přesuny uvnitř rozpočtu v celkovém objemu zhruba 279 miliard korun. Je to víc než loni, kdy navrhli přesunout 177 miliard korun. Navržené přesuny představují zhruba 15 procent plánovaných výdajů rozpočtu.

Více souvisejících

Miloslava Vostrá Zdeněk Škromach ČSSD

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 51 minutami

Aktualizováno před 59 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy