Jak za protektorátu. Američani si dokazují, že jsou tady doma, zlobí se Hájek

Praha – Už za několik dní projede Českou republikou americký armádní konvoj. Je to šokující chování v duchu imperiálních manýru USA, chovají se k nám jako k protektorátu, zlobí se v rozhovoru pro proruský server Sputniknews bývalý Klausův poradce Petr Hájek.

Konvoj má podle novináře a bývalého poradce Václava Klause pouze ukázat sílu. Tahle demonstrace ale podle něj není určena pro české občany, nemá ale ani zapůsobit na Rusko. „Tady je prostě americká armáda, která chce demonstrovat, že je na svém území. A chce to prostě české veřejnosti předvést. Jinak se ten konvoj vykládat nedá. Je to šokující, je to projev naprosto imperiální a řekl bych protektorátní," uvedl pro proruský server Hájek, podle kterého s tím ale spousta Čechů nesouhlasí a proto určitě vyrazí do ulic.

Informační válka prostřednictvím médií bude tichá. „Ministr obrany už sdělil, že se bude snažit, aby se protestující nedostali k americké armádě. To je komické, pokud si uvědomíme, že americký generál, který velí vojskům NATO v Evropě, řekl, že se chtějí právě setkávat s občany. Tak nevím, jak to chce vláda zařídit, aby odseparovala ty, kteří chtějí protestovat," poukazuje na nelogičnost některých prohlášení bývalý hradní poradce.

Česká vláda je v tomto případě jen loutka, průjezdu by zabránit nemohla, ani kdyby chtěla. „Nemohla prostě nic namítat, protože to není vláda suverénní země. Po vstupu do EU a NATO jsme jako nezávislý stát ztratili značnou část svých suverénních práv, máme svázané ruce. Česká republika se opět, jak tomu už nejednou v dějinách bylo, stala terčem něčích vojenských nároků, znovu ztrácí svobodu," říká rázně Hájek a dodává, že celá věc je jen tragikomedie.

„Abychom mohli reálně ovlivňovat situaci, musíme znovu získat zpět ztracenou část suverenity. Česká republika by měla vystoupit z NATO, ve kterém v jeho dnešní podobě nemáme co dělat," dodal na závěr Petr Hájek.

Související

Petr Hájek

Hájek: Havel byl nepovedený Antikrist. Nedotáhl to do konce

Praha - Petr Hájek, blízký spolupracovník exprezidenta Václava Klause, jeho bývalý mluvčí a v posledních letech autor řady kontroverzních výroků, byl hostem pořadu Vaše téma. Mluvil mimo jiné i o Václavu Havlovi. A to nijak lichotivě. " Havel byl jedním ze spoluarchitektů toho, čemu říkáme Nový světový řád. To mu nemohu odpustit. On se ale nepovedl, nedotáhl to své ´antikristí´ tažení do konce," prohlásil například Hájek.

Více souvisejících

Petr Hájek Americký obrněný konvoj Dragoon Ride v Česku USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí: Meteorologové letos poprvé varují před bouřkami. Hrozí do půlnoci

První letošní výstrahu před bouřkami vydal v pondělí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Platí od 14. hodiny do půlnoci na úterý a týká se jižní a východní poloviny republiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy