Europoslanec vyzval Zemana k odvolání Ovčáčka

Brusel – Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) vyzval Miloše Zemana, aby s okamžitě odvolal mluvčího Jiřího Ovčáčka z postu ředitele komunikace. Podle europoslance Zdechovského jeho přešlap s posledním textem Ferdinanda Peroutky, za který se novinář dostal do koncentračního tábora, je neomluvitelný a absolutně diskredituje nejen hlavu státu, ale i Českou republiku.

„Myslím, že s posledním vyjádřením pana Ovčáčka musela dojít trpělivost všem slušným lidem v této republice. Pokud je někdo tak nevzdělaný a hloupý a označí za kolaborantský text fejeton, za který se někdo dostal do koncentračního tábora, musí okamžitě ve své funkci skončit," prohlásil europoslanec Tomáš Zdechovský, podle kterého je současný přešlap pomyslnou poslední kapkou. Zdechovský také dodal, že poslední měsíce komunikace

Europoslanec Tomáš Zdechovský také vyzval hlavu státu, aby se pozůstalým po novináři Ferdinandovi Peroutkovi omluvil za to, že ho označil za autora textu, který nenapsal. Důvodem požadavku na odvolání je zveřejnění dalšího textu Ferdinanda Peroutky nazvaného Dynamický život. Historik Martin Groman řekl serveru iDnes.cz, že právě za tento článek skončil Peroutka v koncentračním táboře Buchenwald.

„Věřím, že Miloš Zeman ukáže svůj nadhled a chybu přizná a omluví se. Rád bych věřil, že zůstal gentlemanem," uzavřel europoslanec Zdechovský.

Související

Danuše Nerudová

Česko hledá eurokomisaře. Určí ho Starostové, anebo Piráti

Nového českého eurokomisaře či eurokomisařku by měli nominovat Piráti, anebo Starostové. Taková je dohoda mezi stranami vládní koalice. Nic na tom zatím nezměnily ani volební výsledky, kdy volební koalice Spolu složená z kandidátů ODS, TOP 09 a KDU-ČSL uspěla více než koaliční partneři. Otázkou však je, kdo nakonec bude nominován do Evropské komise, kterou s největší pravděpodobností nadále povede Ursula von der Leyenová.

Více souvisejících

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) Jiří Ovčáček Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

31. ročník Cen Thálie Prohlédněte si galerii

Vondráčková, Strejček i herci Divadla Na zábradlí. Předávaly se Ceny Thálie

Letošní Ceny Thálie za nejlepší herecké výkony v činohře zamířily do pražského Divadla Na zábradlí. Ocenění získali Kateřina Císařová za roli Káti ve hře Vzkříšení a Miloslav König za ztvárnění francouzského spisovatele Michela Houellebecqa ve hře Veřejní nepřátelé. Ceny Thálie za celoživotní mistrovství převzali herec Viktor Preiss, zpěvačka Helena Vondráčková, sopranistka Naďa Šormová a tanečník a choreograf Josef Kotěšovský.  

včera

včera

Konvoj OSN

OSN Izrael neposlechne. Libanon neopustí

Mírové jednotky OSN v Libanonu v sobotu prohlásily, že neplánují opustit své pozice na jihu země, navzdory izraelským požadavkům na jejich přemístění. Informovala o tom agentura TASR na základě zprávy AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

Hans Petter Midttun

EXKLUZIVNĚ: Hrozí světu jaderná válka? Světoví experti pro EZ zodpověděli ožehavou otázku

Rusko nedávno upravilo svou jadernou doktrínu, která nyní umožňuje jadernou reakci na útok nejaderného státu podporovaného jadernou mocností nebo při použití vzdušných a kosmických zbraní proti jeho území. Podle několika expertů oslovených serverem EuroZprávy.cz tyto změny neovlivní podporu Ukrajiny ze strany Západu, a varování o jaderném útoku Kremlu postupně ztrácí svou účinnost.

včera

Jana Maláčová

Maláčová byla zvolena předsedkyní SOCDEM

Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Byla zvolena na sjezdu strany v Hradci Králové, kde získala podporu zhruba 66 % delegátů. 

včera

včera

včera

včera

Rusko chce spolupracovat s teroristy? Putin se chystá k ráznému kroku

Ruské úřady brzy oznámí své konečné rozhodnutí o vyškrtnutí afghánského hnutí Taliban ze seznamu teroristických organizací. Tuto informaci v Moskvě sdělil zvláštní představitel ruského prezidenta pro Afghánistán Zamir Kabulov. Uvedl to server Politico.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy