Zeman a korunovační klenoty? Zpěvák se pustil do ostré kritiky

Praha - Skladatel a zpěvák Marcel Černý vystupující pod pseudonymem Quido MC nahrál na internet vzkaz prezidentu Miloši Zemanovi. Satirickou formou se v něm vtělil do role fanouška a chválí prezidentovy "úspěchy".

"Vážený pane prezidente, drahý pane prezidente, jsem tak rád, že po intelektuálnu Havlovi, kterému nikdo nerozuměl, jdte naším prezidentem Vy, první lidový prezident." Těmito slovy začíná zpěvák svůj videovzkaz věnovaný Miloši Zemanovi.

"Vy jste náš. Vy jste republiká, klidně nablijete třeba do svatováclavské koruny, však co, šlechtu jsme zrušili," pokračuje Quido MC a vrací se k pořadu Českého rozhlasu Hovory z Lán, v němž si Zeman neodpustil řadu vulgarit.

"Moc se mi líbí Vaše angličtina, má krásnou výslovnost, rozumím Vám dokonce i já, a to anglicky vůbec neumím. Taky je dobře, že radíte soudcům," podotýká ironicky zpěvák a dostává se k politice Číny. "Nevím, co kdy vyrobil Dalajláma, za to Čína, ta nám dodá všechno, třeba i lidské orgány, které potřebujeme," dodává a poukazuje na možnost pořídit si nová játra.

Dostává se i k Zemanovým vztahům s Ruskem. "Doufám, že časem si u nás získáte stejné postavení, jako má v Rusku Váš vzor a přítel Vladimir Putin," vyzdvihuje zpěvák a načíná téma uprchlíků.

"Taky se mi moc líbí Váš postoj k otázce integrace postižených dětí. Naprosto s Vámi souhlasím. Ty děti nemají co dělat mezi normálními dětmi. Obecně si myslím, že postižení lidi by vůbec neměli mít děti. Když už se to narodí, tak by se to mělo někam schovat. Možná, že by bylo nejlepší, aby se netrápili, jim dát po narození rovnou nějakou injekci," vzkazuje ironicky hudebník.

"Drahý pane prezidente, já Vám rozumím," uzavírá Quido MC za doprovodu neslušného gesta.

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Quido MC

Aktuálně se děje

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy