Drsná dívčí válka? Krnáčová se chystá odstranit Kleslovou

Praha – Pražské hnutí ANO zažívá hodně krušné období. Už několik týdnů se v médiích propírá angažmá starostky Prahy 10 a předsedkyně pražské organizace Radmily Kleslové v městských firmách, kde si měsíčně vydělávala statisíce. Teď se přidaly problémy týkající se radních. Právě to by mohlo Kleslové definitivně zlomit vaz.

Pražská primátorka Adriana Krnáčová se podle serveru Neovlivni.cz pokusí odstranit z čela pražské organizace hnutí ANO Kleslovou. Tento požadavek prý přednese na čtvrtečním zasedání předsednictva hnutí.

První pokusy o změnu se nepodařily. „Navzdory výslovné žádosti Andreje Babiše nebyl odvolán šéf klubu Michal Hašek, který slouží jako prodloužená ruka Kleslové na magistrátu," připomíná server. Ministr financí proto na čtvrtek svolal předsednictvo.

Kromě toho prý dal jasně najevo, jak by mělo hnutí ANO pokračovat ve vyjednávání magistrátní koalice. „Jasně napsal, že pokud se pražské ANO spojí s TOP 09, zruší jejich organizaci. A to samé hodlá udělat, pokud se klub nesjednotí," cituje server zdroj přímo z magistrátu.

A aby toho nebylo málo, Krnáčová se prý pokusí odstranit z čela pražské buňky Kleslovou. Podle zdroje je jejím hlavním argumentem, že dokud bude Kleslová v čele, klub nebude jednotný a část lidí bude stát právě proti primátorce.

Související

Adriana Krnáčová

Praha se zbaví "chytrých laviček" z dob Krnáčové, stály dva miliony

Pražský magistrát se zbaví desítky tzv. chytrých laviček, které byly instalovány za minulého vedení města pod vládou primátorky Adriany Krnáčové (ANO). Důvodem jsou vysoké náklady na provoz. Lavičky město bezplatně dá např. radnicím městských částí. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Město testovalo deset laviček a zaplatilo za ně téměř dva miliony korun.
Adriana Krnáčová

Babišovi věřila, pak ji zklamal. Krnáčová promluvila o angažmá v hnutí ANO

Bývalá primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová je patrně zklamaná. Původně byla přesvědčená, že ANO je protikorupčním hnutím. Vzápětí se ale setkala s tvrdou realitou. Jakmile odešla z vrcholné politiky, napsala knihu Zpupnost, s jejímž hlavním hrdinou sdílí fakt, že se nechali zlomit ke vstupu do politiky.

Více souvisejících

Adriana Krnáčová Radmila Kleslová (ANO) Hnutí ANO

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 11 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy