Do čela Úřadu práce ČR se vrací Kateřina Sadílková

Praha - Úřad práce ČR znovu povede Kateřina Sadílková. Zvítězila ve druhém výběrovém řízení na místo generálního ředitele.

ČTK to sdělila mluvčí úřadu Kateřina Beránková. Někdejší ředitelku úřadu Marii Bílkovou náhle odvolala ministryně Michaela Marksová loni v říjnu. Sadílková dosud působila jako ředitelka liberecké pobočky úřadu a zastupující generální ředitelka centrálního úřadu. V čele úřadu práce stanula už v roce 2011, po dvou měsících se ale rozhodla z funkce odejít.

Sadílková se v roce 2011 stala první šéfkou Úřadu práce ČR po reformě někdejšího ministra Jaromíra Drábka (TOP 09). Vznikl tehdy superúřad s kontaktními místy po republice. Sadílková se tenkrát do konkurzu přihlásila jako jediná kandidátka.

Ministerstvo práce našlo novou ředitelku úřadu na druhý pokus. Po prvním výběrovém řízení ministryně Marksová nikoho nejmenovala, zdůvodnila to nejasnostmi kolem výkladu služebního zákona. Některá média postup resortu kritizovala a psala o zpackaném konkurzu či o blamáži. Uvedla, že služební zákon ministerstvo zaskočil. Resort prý nepostupoval podle nových pravidel, proto od jmenování raději upustil, protože by nemuselo platit.

Do druhého konkurzu se přihlásilo devět lidí. "Vzhledem k bohaté praxi a zkušenostem s vedením úřadu jsem ji (Sadílkovou) vybral ze tří nejvhodnějších uchazečů. V rámci řádného výběrového řízení, které probíhalo dle služebního zákona, prokázala nejen odborné znalosti, ale také tolik potřebné manažerské dovednosti," uvedl státní tajemník ministerstva práce Petr Smrček, který už Sadílkovou do funkce jmenoval.

Související

Úřad práce, ilustrační fotografie.

Nezaměstnanost je nejvyšší za poslední roky. Nejnižší zůstává v Praze a okolí

V lednu letošního roku vzrostla nezaměstnanost v Česku na čtyři procenta, oproti prosincovým 3,7 procenta. Tato úroveň je nejvyšší za téměř tři roky, od dubna 2021. Údaje zveřejněné dnes Úřadem práce ČR naznačují, že na konci ledna bylo více uchazečů o práci než volných pracovních míst, což je výrazný obrat oproti situaci předchozího měsíce. 
Úřad práce, ilustrační fotografie.

Úřad práce má nového šéfa. Krištof má pokročit s digitalizací agendy

Úřad práce ČR má nového šéfa, v pátek se stal generálním ředitelem Daniel Krištof. Do úřadu ho uvedl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL), který vnímá jako jeho hlavní úkoly dokončení započatého procesu transformace a digitalizace či rozšíření cíleného poradenství občanům.

Více souvisejících

Úřad práce

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Ve Varšavě proběhlo setkání Volodymyra Zelenského s Donaldem Tuskem (8. července 2024). Prohlédněte si galerii

Zelenskyj v Polsku. Ukrajina se sousedy podepsala bezpečnostní dohodu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondělí přijel do sousedního Polska, aby se setkal s tamním protějškem Andrzejem Dudou a polským premiérem Donaldem Tuskem. Hlavním účelem návštěvy je podpis bezpečnostní dohody mezi oběma zeměmi, ke kterému došlo v odpoledních hodinách. Informoval o tom server Wiadomości. 

včera

Emmanuel Macron

Porážkou Le Penové to teprve začíná. Francie se potřebuje dát dohromady

Francie vyhrála bitvu, celou válku má ale ještě před sebou. Krajní pravice u voleb utrpěla významnou porážku a nenaplnily se tak obavy z první takové vlády od nacistické okupace. Přesto ale kombinace středu a levice může vést k další nestabilitě a prohloubení krize ve francouzské politice, jejíž stabilita i samotná existence jsou životně důležité pro Evropu i svět. 

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Nadační fond nezávislé žurnalistiky (NFNŽ)

Smrt nezávislé novinařiny v přímém přenosu: NFNŽ a Seznam vytvářejí monopol na pravdu

Pakt Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky a Seznamu vytvořil monopol na hodnocení zpravodajského obsahu. Náš šéfredaktor to již komentoval z pozice řídícího pracovníka. Na zástupce Seznamu se mediální skupina INCORP a.s. obrátila prostřednictvím e-mailové komunikace. Na základě odpovědi na tento mail a obvinění, že mé texty nejsou čistě autorské, je na čase, abych se ohradil i jako autor, jehož obsah je stavěn na pranýř. Tento text je adresován přímo lidem z NFNŽ a Seznamu.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

S Bidenem, anebo bez něj. Demokraté řeší, jak zvýšit šance na triumf nad Trumpem

Demokratičtí kongresmani se na virtuální schůzce nedokázali shodnout, jestli chtějí, aby Joe Biden pokračoval v boji o obhajobu postu prezidenta Spojených států. Podle některých při kampani selhává, jiní mu vyjadřují podporu. Ale ani jeho podporovatelé si nejsou jistí, jestli stárnoucí prezident má na další čtyřleté funkční období. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy