Bobošíková dluží 24 milionů, věřitelé ji ženou před soud

Praha - Bývalá novinářka a někdejší europoslankyně Jana Bobošíková má pořádný problém. Po neúspěšných volbách totiž po jejím hnutí Hlavu vzhůru zbyly mnohamilionové dluhy.

Hnutí totiž navzdory drahé kampani u voličů úplně vyhořelo a zůstal tak dluh více než 24 milionů korun. Věřitelé sice po dvou letech dospěli k závěru, že své peníze už nikdy neuvidí, ale chtějí alespoň nějakou satisfakci.

Chtějí proto Bobošíkovou, která v minulosti neúspěšně kandidovala i na prezidentku, hnát k soudu - za to, že je prý podvedla.

"Ty volby pro nás dopadly špatně. Jak výsledkem, tak tím, že jsme zůstali dlužni. Ale takový je život," citují Bobošíkovou Hospodářské noviny, které o hrozícím soudu informovaly.

Hnutí Bobošíkové dluží mimojiné 9,8 milionu korun firmě BigMedia za billboardy a 4,8 milionu České poště, která po celé republice rozeslala jménem hnutí Hlavu vzhůru dopisy voličům.

Ale věřitelé to mají těžké - hnutí nemá právní odpovědnost a v zákoně se také píše, že politici za dluhy svých stran neručí osobním majetkem.

Volební krach hnutí, které získalo jen 0,42 procenta odevzdaných hlasů, je ostudou i pro exprezidenta Václava Klause, který Hlavu vzhůru podporoval a jeho tvář se dokonce objevila na předvolebních plakátech.

Související

Více souvisejících

Jana Bobošíková dluhy

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy