Komunisté jsou jako islám, fanatici, burcuje Samková. Máme ostré reakce

Praha - Komunisté jsou nebezpeční nejen proto, že to jsou komunisté, ale i proto, že jsou zastánci muslimů, tvrdí známá advokátka a bojovnice proti islámu Klára Samková. Reaguje tak na slova místopředsedy KSČM Josefa Skály, který tvrdí, že muslimy je od fanatiků potřeba izolovat.

"Házet nás, komunisty, do jednoho pytle s nacistickou verbeží vyžaduje nejen IQ tykve, ale i nulové svědomí a "morálku" tchořího pyžma." Tato věta zazněla v tiskové zprávě místopředsedy KSČM Josefa Skály, který následně dodal, že "koho nepohání sobecká hysterie, ale zdravý rozum a odpovědnost, ten ví, že bohabojné muslimy (je) třeba od fanatiků izolovat."

Skálovy myšlenky, kterými mířil na advokátku Kláru Samkovou, však nezůstaly bez odezvy. Odpůrkyně islámu a migrace Samková na ně ostře zareagovala a tvrdí, že komunisté představují vážné riziko. "Komunisti jsou dvojnásobně nebezpeční: jednak proto, že to jsou komunisti, jednak proto, že to jsou zastánci muslimů!" podotkla na sociální síti.

"Jak vyplývá ze slov místopředsedy KSČM Skály, izolovat fanatické muslimy je možno se stejným úspěchem, jako izolovat fanatické komunisty... ani před jedněmi není možno se chránit a nikdy nevíte, kdy vylezou z děr. V jednom má ovšem pan místopředseda pravdu: jsem stachanovec. Proti islámu a proti komunistům," dodala Samková.

Závěrem svého příspěvku vštípila svým přiznivcům jednoduchou myšlenku: "Kdo volí komunisty = volí islám!" Tím ale pobouřila zástupce KSČM, kteří její vyjádření považují nejen za trapná a hloupá, ale varují dokonce před poškozováním cti České advokátní komory. 

"Nebezpečný je především fanatismus a lidská hloupost. Mezi muslimem a džihádistou je asi takový rozdíl jako mezi křesťanem a členem Ku-klux-klanu. Atmosféra pogromu a upalování čarodejnic (ať míří na komunisty, kominíky a nebo muslimy) je krokem k extrémismu. V hnědém koutě je ostatně už tlačenice. A mávat takovou vlajkou nedělá čest ani advokátní komoře. Nevím jestli to spraví chladivé na čelo, ale apel na rozum do hrsti je více než na místě," ohodnotil pro EuroZprávy.cz vyjádření Samkové místopředseda KSČM Jiří Dolejš.

Neméně kritická byla k advokátce komunistická poslankyně Marta Semelová. "Úporná snaha Kláry Samkové o vlastní zviditelnění za každou cenu je trapná a tato její vyjádření hloupá. Po jejich zveřejnění se mi podvědomě vybavila okřídlená věta doktora Štrosmayera z Nemocnice na kraji města o populární holubičce," reagovala pro EuroZprávy.cz Semelová.

Jiní politici se do sporu mezi komunisty a Samkovou příliš vkládat nechtějí. Například poslanec za ČSSD Stanislav Huml v sms zprávě EuroZprávy.cz upozornil, že se "těžko hodnotí subjektivní názor".

Související

Klára Samková

Útok islámu na Evropu. Klára Samková po požáru Notre-Dame opět perlí

Právnička Klára Samková dostála své kontroverzní pověsti i v souvislosti s rozsáhlým požárem katedrály Notre-Dame. Rozhodně podle ní nešlo o náhodu, ale naopak o „útok islámu na Evropu“. Probíhající vyšetřování však ukázalo, že požár nejspíš souvisí s renovací věže chrámu.

Více souvisejících

Klara Samkova Jiří Dolejš KSČM

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 6 minutami

před 42 minutami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

Ukrajina by měla mít více svobody při útocích na cíle v Rusku, žádá Litva

Západní spojenci Ukrajiny by měli zrušit omezení na použití zbraní dodaných na Ukrajinu a dopřát Kyjevu více svobody při útocích na cíle v Rusku. V pondělí to během rozhovoru prohlásil litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy