Předsedou nově vzniklé Alternativy pro ČR se stal Hampl

Praha - Sociolog Petr Hampl byl na sněmu v Praze zvolen předsedou strany Alternativa pro Českou republiku 2017.

Prvním místopředsedou se stal publicista Petr Štěpánek. Strana, která se zrodila v okruhu některých členů bývalého Bloku proti islámu, o tom informovala v tiskové zprávě.

Sněm pověřil předsedu Petra Hampla vypracováním podrobného politického a volebního programu a podpořil bývalého prezidenta Václava Klause v jeho iniciativě ustavit kontinentální organizaci Alternativa pro Evropu, jež by zastřešovala obdobně zaměřené evropské politické strany, a zároveň vyjádřil svoji vůli a přání být její součástí.

 Alternativa chce mimo jiné zastavit multikulturalismus a islamizaci Evropy nebo transformovat EU zpět do podoby Evropských společenství. "Nebude-li to možné, pak czexit," uvedli zástupci strany.

V základních programových tezích dále zdůraznili, že chtějí zjednodušit daňový systém, zredukovat zbytečné regulace či zákony, "odstřihnout" politické neziskové organizace od veřejných rozpočtů, zrušit koncesionářské poplatky a "napravit" veřejnoprávní média.

Související

Klára Samková

Alternativu pro ČR povede do eurovoleb Samková. Odmítá "multikulti", islám či euro

Advokátka Klára Samková povede ve volbách do Evropského parlamentu kandidátku euroskeptické Alternativy pro Českou republiku. Podporu jí vyjádřila i řada dalších politických subjektů, které se označují za euroskeptické a vlastenecké. Samková to dnes řekla novinářům. Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční 24. a 25. května.

Více souvisejících

Alternativa pro Českou republiku Petr Hampl Petr Štěpánek (ODS)

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na většině území na jednu noc odezní. Výstraha ale platí dál

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy