Senát je k ničemu, chci zbraň do každé rodiny. Hušák jde do boje o křeslo

Praha - Exšéf Sazky Aleš Hušák se rozhodl probojovat do Senátu. Kandidovat za Nezávislé bude na Praze 6 a sám tvrdí, že Senát je vlastně zbytečnou institucí.

Hušák na svém osobním webu tvrdí, že Senát je instituce k ničemu a je sice luxusní pro pasažéry, ale nepotřebný pro všechny ostatní. On sám se ale rozhodl bojovat o jeho křeslo, protože má rodinu a rozhodl se, že nemůže "být tak zbabělý a nezkusit udělat něco proti tomu všemu, co jsem uvedl výše. Alespoň si nebudu muset vyčítat, že jsem se o nic nepokusil."

Ve svém volebním programu se například distancuje od politické korektnosti a tvrdí, že každý jeho projev skončí větou "Ostatně soudím, že Evropská unie musí být zničena všemi legálními prostředky, a to nejlépe dohodou všech národních států".

Navrhuje také zbraň do každé domácnosti. Pod heslem "kulomet do každé rodiny" tvrdí, že naše armáda nás neubrání, a proto mají být lidé vyzbrojeni. "Soudě dle vyjádření mainstreamových médií, že se nás chystá obsadit Rusko, nemohu spoléhat na českou operetní armádu, která dnes slouží pouze pro zahraniční koloniální mise. Je tedy nutné vyzbrojit naše obyvatelstvo a cvičit ho proti zákeřným ruským zájmům," uvedl na svém webu.

Hušák také navrhuje vypovědět mezinárodní smlouvy o ochraně přírody a zákony týkajíci se pokut a možnosti vybodování řidičů. Je také zaujat proti zeleným ostrůvkům ve městě. "Přeji si asfalt a beton," píše na webu Hušák. Plánuje také zrušení rychlostních limitů na dálnicích.

Rád by také zrušil státní příspěvky neziskovým organizacím nebo charitám. "Vzbuzuje to podezření z korupce," uvedl. 

Související

Hušák, Aleš

Česká unie sportu prohrála spor s Hušákem, Ústavní soud stížnost odmítl

Brno - Ústavní soud odmítl stížnost České unie sportu (ČUS, dříve ČSTV), která neúspěšně žádala omluvu a odškodnění za poškození dobrého jména od Aleše Hušáka, někdejšího šéfa společnosti Sazka. Spor tak definitivně končí. Důvody odmítnutí stížnosti jsou formální - advokát nedoložil plnou moc k zastupování. ČTK to řekla mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

Více souvisejících

Aleš Hušák Senát ČR

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 23 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 8 hodinami

Teplé počasí dlouho nevydrží. Po Velikonocích se ochladí

Teploty přesahující hranici 20 stupňů dlouho nevydrží. Hned po Velikonocích se podle ČHMÚ.cz ochladí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy