Zemana změnilo nadměrné množství alkoholu, tvrdí filozof

Praha - Prezident Miloš Zeman se dříve prezentoval jako odpůrce komunismu, dnes mu totalitní vládci nevadí. Tvrdí to filozof a bývalý politik Daniel Kroupa s tím, že příčinou této změny v chování je alkohol

Kroupa v DVTV poznamenal, že Zeman se prezentoval jako politik, který odmítá komunismus. Filozofa proto překvapilo, když apeloval na komunisty, aby vystoupili z komunistické strany a vstoupili do ČSSD.

Podle filozofa dává dnes hlava státu najevo, že mu totalitní vládci nevadí a že je naopak dobré s nimi obchodovat, případně se od nich učit. To ale považuje Kroupa za znepokojující.

"Podle mě se obávám došlo k osobnostnímu zlomu. Zřejmě pod vlivem nadmírného užívání alkoholu se ta osobnost se změnila. Obklopil se novými lidmi, kteří byli úzce spojeni s komunistickým režimem, a opouta se od minulosti Občanského fóra. Dneska zpívá písničku, která se líbí veřejnosti," posteskl si filozof.

Zeman podle něj v roce 1968 vstoupil do komunistické strany kvůli kariéře. Buď totiž prý neměl dostatek soudnosti, nebo chtěl využít příležitosti, a v době, kdy museli lidé z funkcí v komunistické straně odcházet, plnili jejich místa mladí kariéristé. "Pokud Zeman necítí potřebu 68. rok vysvětlit, tak myslím, že mám právo vysvětlovat si jeho jednání takhle," dodal Kroupa, který to považuje za selhání.

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Daniel Kroupa

Aktuálně se děje

před 31 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Cameron: Rusko využívá střední Asii k obcházení sankcí

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy