Zeman kritizoval dárečky voličům, soustředil by se na investice

Praha - Prezident Miloš Zeman kritizoval dárečky, které rozdávají před krajskými volbami ministři z rozpočtu na příští rok voličům.

V dnes zveřejněném předtočeném rozhovoru pro server iDNES.cz řekl, že by upřednostnil investice. Politici na investice nemyslí, protože nemají volební právo, uvedl Zeman.

Kabinet v posledních týdnech v době vrcholící kampaně před říjnovými krajskými a senátními volbami například zvýšil platy státních zaměstnanců, lékařů a sester či učitelů. Koaliční partneři se shodli i na zlepšení podmínek důchodců, kteří by si měli přilepšit o 300 korun měsíčně.

Zeman v pořadu iDNES.cz Rozstřel řekl, že ho těší ekonomický růst z minulého roku, vidí ale varovné signály, například pokles ve stavebnictví. "Konjunktura může brzo skončit. Snažil bych se, aby si česká ekonomika udržela dobrou kondici," řekl. Jako nutné kvůli tomu vidí pronikání na zahraniční trhy, přitahování investic a ekonomickou diplomacii.

Psali jsme: Zeman by hlasoval pro Trumpa, Obama prý rozhasil celý Střední východ  

V souvislosti s říjnovými volbami do zastupitelstev krajů a do třetiny Senátu, ale i volbami do Poslanecké sněmovny v příštím roce se obává, že ministři se snaží dávat voličům dárečky. "Tvrdé reformy se pak dělají rok po volbách," uvedl.

Související

Více souvisejících

Miloš Zeman Krajské volby

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Donald Trump

Trump: Pokud prohraju volby, bude to vina i Židů

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump dnes prohlásil, že za jeho případnou prohru s demokratickou kandidátkou Kamalou Harrisovou ve volbách budou částečně zodpovědní američtí voliči židovského původu. Informoval o tom server CNN.

před 9 hodinami

Jak v nájmu řešit škody, které napáchaly rozsáhlé deště?

Letošní rozsáhlé deště nezasáhly formou povodně jenom domy, nevyhnuly se ani bytům, z nichž byla část i v nájmu. Jaké byly nejčastější škody v bytech a jak by měli nájemníci správně reagovat, aby získali náhradu vybavení z pojištění majitele, potažmo od své pojišťovny?

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy