Ministr Mládek (ČSSD) senátorem nebude, prohrál i filozof Bělohradský

Praha - Ministr průmyslu a obchodu Mládek (ČSSD) neuspěl v senátních volbách na Táborsku. Porazil ho učitel Jaroslav Větrovský (za ANO), kterému odevzdalo hlas 59,83 procenta voličů. Do Senátu také zamíří Jiří Růžička (za TOP 09), ředitel Gymnázia Jana Keplera.

Na Táborsku přišlo k urnám 17,37 procenta lidí. V minulých senátních volbách ve druhém kole hlasovalo 28,14 procenta voličů.

Větrovský (48) je táborský rodák, starostu Mladé Vožice dělá již třetí volební období. V roce 2014 byl Svazem měst a obcí vyhlášen nejlepším starostou Jihočeského kraje.

Psali jsme:
Fiala: Volby potvrdily, že ODS je hlavní pravicovou silou. Podle Bělobrádka vítězily osobnosti
 

Ve volebním obvodu Praha 6 zvítězil Růžička s velkým náskokem nad filozofem Václavem Bělohradským (za ČSSD) se ziskem 72,06 procenta hlasů. V Praze 6 přišlo odvolit 23,23 procenta lidí, což bylo nejvíc v celé republice. V minulých senátních volbách byla účast ve druhém kole 25,07 procenta.

Růžička (68) přesvědčivě vyhrál už před týdnem v prvním kole senátních voleb, kdy získal 42,31 procenta hlasů. Bělohradský, který kandidoval i s podporou Strany zelených, postoupil s 16,72 procenta hlasů.

V prvním kole za sebou Růžička s Bělohradským nechali disidenta Františka "Čuňase" Stárka (za ODS) nebo tanečníka Vlastimila Harapese (za ANO). V poli poražených skončil i bývalý ředitel Sazky Aleš Hušák (za Nezávislé).

Související

Jan Mládek /ČSSD/, exministr průmyslu a obchodu

Fraška, otrávená ČSSD. Z krajů se valí kritika na vedení strany, ozvali se Hašek a Mládek

Regionální představitelé sociální demokracie, které dnes oslovila ČTK, jsou většinou spokojeni s výsledkem pondělního jednání předsednictva strany, které trvá na jmenování Michala Šmardy ministrem kultury a předsedu Jana Hamáčka vybavilo mandátem k případnému stažení ministrů ČSSD z vlády. Rozhodnutí označili za předvídatelné a logické. Nicméně někteří považují za absurdní, že situace vznikla kvůli jednomu ministrovi, a doufají, že se její řešení nebude protahovat. Ne všichni jsou účasti ČSSD v menšinovém kabinetu s ANO nakloněni.

Více souvisejících

Jan Mládek Senát ČR Volby 2016

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy