Chovanec se pustil do svého rivala: Tejc brzdí ČSSD a diví se, že to nejede

Brno - Milan Chovanec ve svém dnešním proslovu na sjezdu ČSSD v Brně uvedl, že ve straně jsou i ti, "kteří sypou písek do soukolí a pak říkají: Kluci, vždyť nám to nejede". Narážel tak na chování Jeronýma Tejce, který je pokládán za jednoho z čelních představitelů protisobotkovského křídla ve straně.

Chovanec, který hájí funkci prvního místopředsedy v souboji s Tejcem, oslovil delegáty s přáním jednoty.

"Tejc říká, že Babiš není téma," ohradil se proti svému konkurentovi ve stranické volbě. Prohlásil, že souboje s Babišem podstoupil a že byly drsné. "Myslím, že jsem většinu z nich vyhrál," uvedl ministr vnitra s tím, že nejde být v týmu, poodstoupit a potom říkat, že to zbývajícím nejde.

Tejc svůj proslov začal tím, že je rebel. Chovance vůbec nezmínil. "Nejsem spokojen s tím, co se v sociální demokracii děje. A nejsem sám. Za dva roky nás opustilo přes 2000 členů v době, kdy jsme vládní stranou. A já se ptám, jak chceme oslovit a získat nové voliče, když nedokážeme udržet vlastní členy?" uvedl Tejc. Podle něj voliči při loňských krajských volbách hodili ČSSD cihlu do oken. "Proto potřebujeme změnu," míní Tejc.

Chovanec by měl zůstat statutárním místopředsedou podle deseti krajů, Tejce podpořily kromě domovské jihomoravské ještě další dvě organizace. Oba dva dostali i po jedné nominaci na řadového místopředsedu. Sobotka dlouhodobě avizuje, že si přeje jako svou pravou ruku Chovance. "Tým by neměl být různobarevný, já chci, aby byl oranžový, aby se v něm lidé vyznali a neříkali věci, které jsou proti sobě," řekl dnes delegátům Sobotka.

Související

Bohuslav Sobotka na sjezdu České strany sociálně demokratické

Sjezd ČSSD zvolil vedení dle Sobotky, ve straně ale zněla kritika

Praha - ČSSD se podle posledních průzkumů nedaří. Vyhrála sice poslední dvoje sněmovní volby, mandáty ale přesto ztrácela. A nyní se strana rapidně propadá. A to i přesto, že sjezd ČSSD (10. a 11. března) potvrdil premiéra Sobotku v čele strany a místopředsedy zvolil podle Sobotkových představ.
Milan Chovanec na sjezdu České strany sociálně demokratické

Chovanec funkci obhájil, zůstane místopředsedou ČSSD. Se Sobotkou chtějí porazit Babiše

Brno - Ministr vnitra Milan Chovanec obhájil funkci statutárního místopředsedy ČSSD. Šéf plzeňských sociálních demokratů, kterého si jako svou pravou ruku přál předseda strany Bohuslav Sobotka, vyhrál v prvním kole díky 379 hlasům. Stejně jako před dvěma lety Chovanec porazil poslance Jeronýma Tejce, který dnes dostal 280 hlasů. K vítězství bylo potřeba 347 hlasů. Tejc podle informací ČTK nyní zvažuje, že by se ucházel o funkci řadového místopředsedy.

Více souvisejících

Sjezd ČSSD 2017 Jeroným Tejc Milan Chovanec ČSSD

Aktuálně se děje

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 10 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy