Realisté představili volební lídry, Robejšek kandiduje v Praze z poslední příčky

Praha - Realisté dnes ve Sněmovně představili některé lídry pro podzimní volby do Sněmovny. Politolog Petr Robejšek bude až na poslední příčce pražské kandidátky. Jedničkou je tajemník strany Michal Moroz, bývalý poradce někdejší vládní strany Věcí veřejných.

Uskupení vzniklo loni na podzim a finančně ho podporuje ze soukromých zdrojů Marek Dospiva, spolumajitel skupiny Penta.

"Jako zakladatel Realistů a hlavní autor programu cítím osobní odpovědnost za náš výsledek," vysvětlil Robejšek, proč se rozhodl kandidovat, i když mu podle jeho slov nejde o funkci. Míní, že symbolická kandidatura mu umožní podpořit stranu ve volbách.

V Jihočeském kraji Realisty povede prezident Unie zaměstnavatelských svazů a Asociace poskytovatelů sociálních služeb Jiří Horecký, v Plzeňském kraji výkonná ředitelka Asociace nemocnic ČR Jaroslava Kunová, v Ústeckém kraji prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek.

Na Vysočině povede do voleb stranu poslanec Martin Lank, ve Středočeském kraji podnikatel Antonín Fryč, v Moravskoslezském kraji proděkan tamní univerzity Alexander Király, v Královéhradeckém ředitelka domu pro seniory Daniela Lusková a v Jihomoravském kraji odborník na informační technologie Filip Kadeřábek.

Realisté v programu kladou důraz na národní zájmy. Chtějí nadřadit českou ústavu mezinárodním smlouvám a chtějí zakázat nelegální migraci do země.

Související

Poslanecká sněmovna

ANO by bez d´Hondtovy metody mělo v roce 2017 o 15 křesel méně

Kdyby d'Hondtova metoda, kterou zrušil Ústavní soud, nebyla použita ve sněmovních volbách v roce 2017, přišlo by vládní hnutí ANO o 15 mandátů. Místo nynějších 78 křesel by jich v dolní komoře mělo 63. Současná koalice ANO a ČSSD s podporou komunistů by pak neměla většinu. Disponovala by 96 hlasy, nyní jich má 108. Vyplývá to z přepočtu, který dnes zveřejnila Česká televize (ČT).
ODS, ilustrační foto

ODS hrozí pokuta za předvolební kampaň v roce 2017

Občanským demokratům hrozí za chyby ve vyúčtování kampaně před sněmovními volbami v roce 2017 až půlmilionová pokuta. Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí našel celkem 12 nedostatků, zároveň ale uvedl, že nešlo o černé financování.

Více souvisejících

volby 2017 Realisté (strana) Petr Robejšek Praha

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Hamás ukázal jednoho z rukojmích. Izrael je chce v Rafáhu všechny osvobodit

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy