Policie zatkla šéfa republikánské strany Sládka kvůli nepovolené kampani

Praha - V pátek večer zadržela policie v Chomutově předsedu republikánské strany Miroslava Sládka. Důvodem byla nepovolená kampaň, kterou údajně porušil volební zákon.

Krátce před půlnocí policisté Sládka propustili. Informoval o tom dnes server Deník.cz s odvoláním na vyjádření Sládkova místopředsedy Karla Fleischera na facebooku strany.

Sládek se v Ústeckém kraji pokouší o návrat do velké politiky. V poslanecké lavici zasedal v období 1992 a 1996 až 1998. Byl starostou brněnské části Útěchov (2003 až 2004). Opakovaně neúspěšně kandidoval na prezidenta.

„Včera (v pátek) ve večerních hodinách došlo v Chomutově k porušení pravidel voleb," uvedla policejní mluvčí Ústeckého kraje Alena Bartošová. Policie je podezřívá z přestupku. „Dvě osoby jsou podezřelé z přestupkového jednání proti zákonu o volbách do Poslanecké sněmovny. Věc dále šetříme. Obě osoby byly po provedení nezbytných úkonů propuštěny," řekla ČTK Bartošová.

Sládek je jedničkou SPR-RSČ v Ústeckém kraji. Druhým zadrženým byl podle vyjádření strany další kandidát Tomáš Franěk. „Celý incident se odehrál před restaurací Monika, kde v poklidu hovořili s lidmi a kde není široko daleko žádná volební komise, tedy nedochází k porušování zákona," informuje SPR-RSČ na Facebooku s tím, že oba byli později propuštěni. Z Chomutova se pak vydali pěšky, protože jim policie zabavila auto.

Související

křesťanství

V Brně "znásilňoval Ježíš muslimku". Aktivisté vtrhli na jeviště a dělali binec, zasáhla policie

Brno - Zhruba na hodinu se dnes aktivistům podařilo narušit kontroverzní inscenaci Naše násilí a vaše násilí v Divadle Husa na provázku v Brně. Krátce po začátku představení vtrhla na jeviště necelá třicítka členů hnutí Slušní lidé, utvořila na jevišti řetěz a bránila hercům v další produkci. Když do divadla dorazil antikonfliktní tým policie, aktivisté jeviště opustili a představení bylo obnoveno.

Více souvisejících

Miroslav Sládek volby 2017 chomutov Policie ČR

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy