Finiš Horáčkovy kampaně: Prezidentský kandidát spojí koncerty s besedami

Praha - Michal Horáček v závěru předvolební kampaně pořádá 11 koncertů napříč republikou, na kterých budou návštěvníci s prezidentským kandidátem i besedovat. Vstupné bude podle jeho webových stránek zdarma.

Série "adventních" koncertů začíná v sobotu v Litvínově a skončí dva dny před volbami 10. ledna v Ostravě. Na koncertech budou vystupovat místní skupiny.

Horáček oznámil kandidaturu loni začátkem listopadu a od té doby navštívil bezmála 550 míst. Na kontaktní kampaň chce spoléhat i těsně před volbami. "I když přijde třeba 40 lidí, tak ti to řeknou ostatním," uvedl dnes v Praze na tiskové konferenci. Za další podstatnou věc považuje to, že se jasně vyjadřuje k aktuálnímu dění.

Poměrně kritický je zatím k debatám, kterých se účastní osm kandidátů, tedy všichni kromě prezidenta Miloše Zemana. "Nejsou to příliš debaty, ale spíš osm neusledovatelných monologů," řekl Horáček. Kandidáti podle něj téměř nemají prostor reagovat na ostatní.

Stejně tak podle něj není klíčová otázka, zda by na Hradě měly zůstat bezpečnostní kontroly a rámy, které tam nainstaloval Zeman. "Největší bezpečnostní riziko má kancelář hned vedle prezidenta a rámy vždy projde," konstatoval Horáček se zjevným odkazem na prezidentova hlavního poradce Martina Nejedlého.

Horáček příliš nebere ohledy na průzkumy, ve kterých kromě Zemana boduje většinou bývalý šéf Akademie věd Jiří Drahoš. "Nevím, jestli jsem na třetím nebo sedmém místě, já jsem kandidát, který nabízí radikální nezávislost," uvedl Horáček.

Odmítá i to, že by existoval někdo jako Zemanův volič. "Existuje jen člověk, který dal v roce 2013 Miloši Zemanovi hlas. Lidi jsou otevření, teď je nová volba," konstatoval. Zeman podle něj mnohé zklamal nedůstojným vystupováním a řada lidí pochopila, že současná hlava státu jimi pohrdá.

Související

Michal Horáček

Horáček: Je důležité, že Pavel vítězí s výrazným odstupem

Je důležité, že prezidentský kandidát Petr Pavel vítězí s výrazným odstupem, řekl ČTK textař Michal Horáček, který dnes přišel Pavla podpořit do jeho štábu v pražském Foru Karlín. Věří tomu, že Pavel projeví respekt vůči všem občanům České republiky. Senátor Pavel Fischer ocenil zvolení člověka, "za kterého se nebudeme muset stydět". 

Více souvisejících

Michal Horáček prezidentské volby 2018 prezidentská kampaň Miloš Zeman Martin Nejedlý (jednatel Lukoilu a poradce Zemana)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy